Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

castor 

všechny recenze uživatele

Hadí sako Nicolase Cage mě vážně nebralo, jeho průšvihy a milenecké vzlety a pády s jeho láskou Lulou v místy surrealistickém podání mě taky do kolen horko těžko dostávaly. Žánrově těžko zařaditelné dítko Davida Lynche platí možná za jeden z jeho uchopitelnějších kusů a násilné momenty zřejmě vyvolaly nejednu diskusi, ale pro mě je Zběsilost v srdci jen průměrným příběhem pohybujícím se na hranici kýče. Odhalovat režisérovy náznaky a porozumět jeho práci vážně nechci. Vášnivé diskuse o hranicích prezentace násilí po udělení Zlaté palmy v Cannes nicméně snímku udělala reklamu k nezaplacení. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se podle mě nesmí filtrovat rozumem, ale spíš přes emoce a instinkty... Například, když Lula znechuceně uteče z auta po výčtu smrtelných nehod, vražd a zločinů, který se na ní valil z autoradia a Sailor přeladí na bezmyšlenkovitý metalový nářez, vyskočí z auta a začne kolem sebe kopat a nakonec oba skončí v šíleném tanci na písečné krajnici silnice, není radno hledat motiv jejich jednání, ale zkusit to nějak emotivně pochopit... Ostatně, to platí o většině lynchovy tvorby, ale tady možná ještě o trochu víc. Film hodně táhnou nahoru herecké výkony - mladý Cage, Laura Dern, neuvěřitelný Willem Defoe,... Ne právě snadno uchopitelný zážitek, který možná není lynchovým vrcholným dílem, ale určitě stojí za zhlédnutí. 80% ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

David Lynch je opravdu blázen. Ono bláznovství samo o sobě nemá daleko ke genialitě, proto všichni žasneme nad jeho tvorbou. Stačí, aby vysadil prášky a vznikne nadupaný film, který nikdo nechápeme, ale jsme spokojeni. Tady tomu tak zcela není, příběh se pochopit rozhodně dá, ale typickou Lynchovskou stopou zůstávají odlišnosti a podivnosti, bez kterých by to prostě nebylo ono. Cage hraje jak může a ta role mu prostě sluší, je prostě jiný. Laura Dern se osvědčila u Modrého Sametu, tak ji režisér povolal i tady a opět docela dobrá volba. Zvláštní Williem Dafoe připomínající Stevea Buscemiho byl slizký, jak to jen šlo. K obsazení mám pouze jednu výhradu, a to Isabellu Rossellini, která s emi tam vůbec nehodila. Sečteno podtrženo, Wild at Heart je další Lynchovskou lahůdkou, u které myslel na diváka a nenechal ho utopit v příběhu. Dobře a jednoduše napsáno, ještě lépe odehráno. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Lynchova bizarnost, balancující na hranici roadmovie, krimifilmu a kýče. Neuvěřitelné (a zdánlivě nepředstavitelné) střídání žánrů, postav a ujetých režisérových vizí a obrazů, které mohou být stejně tak prvoplánovými oblbováky, jako chytrou satirou na Hollywoodskou komerci. A je to na vás, milí diváci, jestli na jeho hru přistoupíte. 80%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Lynch opet nezklamal.Uz jen malo zbyva, abych videl od Lynche vse a na tento film jsem cekal dlouho,prilis dlouho.Dockal jsem se Lynche ve vrcholne forme.Film je mozna mene mysteriozni a vice(podle me)pochopitelny nez ostatni mistrovy opusy.Zato opet bohate vyuziva hereckeho potencialu(postava Bobbyho Perua ztvarnena Willemem Jesusem Defoem se nas vsech dotkla svym hlubokym lidstvim),hudby a uzasne vizualni stranky.Nicolas Cage a Laura Dern jsou opravdu krasny zamilovany par!Takze,ja jsem nadsen a jeste ted se smeju! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Diane Ladd byla nominována v kategorii "Nejlepší ženský vedlejší herecký výkon" na Oskara 1990 i Zlatý globus 1990. Ani jednou však nominaci neproměnila. (Terva)
  • Zpěvák kapely Depeche Mode David Gahan v jednom z rozhovorů přiznal, že Zběsilost v srdci je jedním z jeho nejoblíbenějších filmů. (gojackill)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama