Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

InJo 

všechny recenze uživatele

Přímočará, patřičně stylová a ke konci nehorázně nadupaná postapokalyptická akční pecka. Tenhle sequel boduje především skvělou dvojicí úchylně vypadajících hlavních záporáků, výtečně fungující 'pouštní' atmosférou a takřka ikonickým hrdinou v podání mladého (a již tehdy velmi cool) Mela Gibsona (Max je určitě jedna z jeho nejlepších rolí, přestože je to dosti povrchně vykreslená postava). Akčních scén sice možná není tolik, na kolik je dnešní publikum zvyklé, ale aspoň je každá z nich nejen výborně provedená, ale také nepostradatelná pro děj. Finální megahonička je kapitola sama pro sebe - osobně jí řadím mezi jednu z nejlepších, jaké jsem kdy viděl (takhle nějak si v rámci akčního žánru představuju grandiózní vyvrcholení). 85 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Paradoxně teprve druhý díl řádně (v intencích béčkového filmu) představuje postapokalyptický wasteland, kde nevládne žádný řád, společná civilizace, ani smysl pro rodiny, vše se točí kolem pořádných bouráků a tedy šťávy, co je pohání. Max je schopný žoldák a za pár kanistrů benzínu se vrhne do automobilového souboje s celým ozbrojeným klanem pouštních pirátů. Osobně mi možná více vyhovovala jasnější dějová struktura prvního Mad Maxe, než "volnější" dvojka, ale celkově se jedná o trošku zábavnější, akčnější a snad i více vzrušující film... Poctivé osmdesátky, které ani dnes vyloženě neurazí! 6/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Možná nejen pro mne nejlepší část postapokalyptické trilogie. Jednička originální, dvojka vypilovaná. Svět barbarů a zničené civilizace je velmi věrohodně vykreslen, temný, krutý a nelítostný. Jedničce byla vyčítána brutalita a násilí, dvojka rozhodně není krotčí. Automobilové honičky jsou bombastické, divoké tlupy v punkových ohozech ( zřejmě symbol všudypřítomné anarchie) nelítostné a vše se točí nikoli kolem vody, jak by exteriéry australské pustiny napovídaly, ale benzínu. G.Miller řekl, že ho silně ovlivnila krize z nedostatku paliva v 70.letech v Austrálii. Snaha ukázat, jak se kdysi normální společnost začne rozpadat, je-li něčeho životně důležitého nedostatek, je hnacím motorem celé trilogie. Řada napodobenin zdaleka nedosáhla úrovně ani úspěchu Mad Maxe... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pribehove asi nejslabsi dil, ale jelikoz je celej film jedna velka honicka, tak se zaroven jedna o dil nejzabavnejsi. Navic Gibson uz tu je precejen vetsi drsnak a budoucnost je tu vykreslena docela solidne. Jinak uz k filmu neni moc co dodat, daleko lepsi nez prvni dil, asi nejlepsi z cely trilogie a paradni atmosfera, takze slusny 4*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film má na to, aby bol dlhší, no tvorcovia sa zamerali na priamočiaru akciu, presne vykreslenie postapokalypsy omnoho dokonalejšie ako v jednotke. Jednoduchá zápletka s veľmi dobrým scenárom. Dokonalé naháňačky áut, berúce dych a ja som len čumel, ako je možné natočiť polhodinovú autovú naháňačku bez akéhokoľvek klišé. Vadilo mi však pár charakterov postáv a že Maxova V8mička skončila v pohrebisku áut. 80%. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně v čase 0:46:00 muž nastoupí do auta a odjíždí bez nastartování. (dc125)
  • Ve scéně, kdy probíhá souboj o tahač s cisternou, jeden z nájezdníků pomocí kotvy vytrhne dveře Maxova (Mel Gibson) tahače, načež v dalším záběru je vidět na podlaze Maxova vozu sedící muž, pravděpodobně člen štábu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama