Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha

(seriál)
  • USA Project Blue Book (více)
Trailer
Historický / Mysteriózní
USA, (2019–2020), 14 h 33 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Neal McDonough, Michael Harney, Jill Morrison, Nicholas Holmes, Ian Tracey, Robert John Burke (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Na pozadí studené války a atomové éry pojednává tento napínavý seriál inspirovaný skutečným programem Project Blue Book amerického letectva, který byl zaměřen na vyšetřování UFO. Geniální astrofyzik dr. J. Allen Hynek je s kapitánem Michaelem Quinnem zapojen do přísně tajného programu. Dr. Hynek se pokouší přijít na kloub řadě záhadných pozorování. Brzy mu však dojde, že se ocitl ve středu rozsáhlého a nebezpečného pokusu o ututlání pravdy, díky němuž se on sám i jeho nejbližší ocitnou v nebezpečí. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První seriál z produkce kanálu History, který jsem dosud viděl. A musím přiznat, že jsem nečekal až tak vysokou produkční hodnotu. Herecké obsazení není protkáno hvězdami, přesto jsem nikdy neměl pocit, že sleduji herce hrající pouze role. Každý představitel seděl dokonale na své místo. Samotný seriál je zcela očividně připraven pro televizní vysílání, o čemž svědčí velmi časté přechody do tmy s napínavou hudbou, které mají za úkol udržet diváka u televize, což funguje naprosto dokonale :). Zajímavé téma bylo využito na maximum, k nejvyššímu hodnocení chybí opravdu kousek. Oceňuji především menší počet epizod. Tvůrci se očividně snažili vybírat jen ty nejzajímavější případy a zbytečně seriál nenatahovaly. Po produkční stránce seriál překoná mnohé hollywoodské etudy. Výborná kamera, střih i lokace. Kdyby si seriál zachoval stejnou kvalitu, umím si představit, že bych sledoval klidně deset sérií. Škoda, že se nedočkáme ani té třetí, protože History zrušil další pokračování. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej sérií môžem povedať, že ma seriál milo prekvapil a dokonca viac než som čakal. Aidan Gillen v hlavné úlohe úplne skvelý. Nechcem zase nejak preháňať, ale tento seriál môžeme považovať za "nextgen" alebo taký reboot Aktov X. Je to o blízkych stretnutiach tretieho druhu a navyše v atraktívne retro dobe. V dobe, kedy fičala Area 51. Neviem či brať za plus alebo mínus to, že v každej epizóde sa venujeme vždy inému prípadu. To môže znamenať, že niektorá časť môže mať raz nudný príbeh. Ale je pravda, že v 1.sérií sa to ešte nestalo. Ja sa ako milovník tejto doby, v ktorej je seriál zasadený, môžem len kochať či už vozovým parkom, alebo kostýmami. Očakávam 2.sériu. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl mě nijak nezaujal, ale ok, řekla jsem si, že tomu dám šanci. Jenže oni mě nijak nezaujali ani další díly. Celé mi to přišlo jako nalinkované Akta X, kde každý díl se řeší nějaká neuvěřitelná událost, která má buďto logické vysvětlení nebo hm, mimozemské. Jenže místo agentů Muldera a Scullyové tu máme univerzitního profesora astronomie a leteckého pilota, jejichž hlavním úkolem je řešit případy logicky, aby veřejnost na mimozemšťany nevěřila, ale jak už to tak bývá, profesůrek chce znát pravdu, která je tam někde venku. Dá se na to dívat, ale že by mě to drželo u obrazovky a někdy bych se na to chtěla podívat znovu - nehrozí. ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

O tomto seriály som absolútne nevedel a o to viac ma prekvapil. Ako dieťa som vyrastal na Mulderovi a Scullyovej a tajne som dúfal, že sa objaví ešte niečo čo sa im priblíži. Podarilo sa! Projekt modrá kniha je chuťovka pre každého fanúšika Aktov X. Áno projekt je založený na real story doktora Hyneka, ktorý musí bojovať s konšiparčnými teóriami, real faktami ale podarí sa mu objasniť všetky prípady? :) ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost navnadilo, dobrý námět a komorní zpracování. "Malíček" ze Hry o trůny tu hraje solidně. Měli by ale přitlačit na pilu, chvílemi je to hodně stereotypní a nudné. Konec první série je fajn, ale chce to teda pořádné zlepšení. Je to na motivy skutečných událostí, takže nějaký blockbuster nečekejte... ()

Galerie (312)

Zajímavosti (20)

  • Projekt Blue Book byla série systematických studií o UFO prováděná Letectvem spojených států. Projekt začal v roce 1952, jednalo se o druhé obnovení takovéto studie. V prosinci 1969 bylo nařízeno její ukončení, ale projekt fungoval až do ledna 1970. Cílem projektu Blue Book bylo rozhodnout, jestli UFO představuje hrozbu pro národní bezpečnost. Bylo sebráno a prověřeno tisíce hlášení o UFO. Výsledkem byla Condonská zpráva, na jejímž základě byl projekt v roce 1969 ukončen. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Ruthie Shoemaker (Kayla Deorksen) pripodobňuje inváziu k filmu Válka světů (1953). (koba)

Reklama

Reklama