Reklama

Reklama

Epizody(9)

Klukovský klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – zjistí, že v temné čtvrti Stínadla se cosi děje. Starý kostelník jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který byl zároveň zvoníkem v kostele svatého Jakuba ve Stínadlech. Tam také za záhadných okolností zahynul pádem ze zvonice. Rychlé šípy podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území. Ve zvonici najdou Tleskačův deník, ve kterém chlapec píše o jakémsi svém vynálezu. Jeho plány ukryl v kovovém hlavolamu, zvaném Ježek v kleci. Návod na vysvobození ježka z klece je v deníku podrobně popsán. Kde se však hlavolam nachází, to musejí Rychlé šípy teprve zjistit. Není to jednoduché: ve Stínadlech totiž vládne drsný chlapecký gang Vontů... (Česká televize)

(více)

Recenze (347)

RHK 

všechny recenze uživatele

Hrají: Roman Skamene (ČERVENÁČEK), Martin Kapoun (RYCHLONOŽKA), Jiří Lukeš (kdysi Malý Bobeš, zde přerostlý MIREK DUŠÍN), Tomáš Hádl (JARKA METELKA), Zdeněk Jánský (JINDRA HOJER), Jaromír Hanzlík (JAN TLESKAČ), Jaroslav Moučka (EM), Jaroslav Satoranský (VOJTĚCH VONT), Václav Sloup (MAŽŇÁK), Petr Štěpánek (VONT), Jan Tříska (ŠIROKO), Ivan Vyskočil (LOSNA) a další. V mládí má oblíbená kniha (s ostatními dvěma díly), seriál za ní však pokulhává. Ukázka: http://www.pohadkar.cz/video/zahada-hlavolamu-7dil/ ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady tato verze natočena podle románu Jaroslava Foglara, se mi zdála nejlepší a nejpřesnější, pak je tady ještě jedna Záhada hlavolamu (1994), ta je spojena v jeden film a to právě mi nedá a musím dát zapravdu, že tato je lepší. Tady jsou lepší herci, jsou tady takoví více otevřeni, než v té nové, ale hudba je rozhodně lepší v té druhé. Celkový dojem:Hrozně moc rád jsem četl, čtu a budu číst Rychlé Šípy a vždy mi to přineslo nějakou radost, pobavení, moudro...93%Přístupnost:přístupný ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné převedení nejznámějšího Foglarova díla do seriálové podoby. Tajemná atmosféra Stínadel, umocněna černobílým kabátem, je prostoupena všemi díly .Ať už se jedná o poslední chvíle Jana Tleskače ve svatojakubském kostele nebo o záhadnou postavu s bílou škraboškou přes obličej, Široka. Překročit rozdělovací třídu a vstoupit na území Vontů je tvrdým oříškem i pro chlapce kalibru Rychlých šípů. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha nacpat dvě knihy do 215 mnut nelze ... Předlouhou seriálu se staly dvě knihy Jaroslava Foglara, Stínadla se bouří a Záhada hlavolamu, takový rozsah se ale nedal scénáristky převést do 215 minut, takže kdo knihy zná, objevuje mnoho nelogičností a dějových skoků. Tyto dva díly uzavírá třetí díl, Tajemství Velkého Vonta. Tato kniha byla napsána až několik desítek let po předchozích dvou. Poprvé vyšla roku 1986 v Německu v počtu 500 výtisků pro děti českých emigrantů. V Česku se poprvé objevila až v rámci knihy Dobrodružství v temných uličkách vydané v roce 1990, později přejmenovaná na Rychlé šípy ve Stínadlech. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikajicím způsobem zpracovaná knižní předloha. Úplně se zde nepromítla někdy děsivá atmosféra z knížky,ale i tak na mě působil film pěkně temně.Od Foglara jsem v dětství toho přečetl hodně,ale nejzajímavjší postava je Červanáček, kterého zde skvěle ztvárnil Roman Skamene. Tajemný Široko v podobě Jana Třísky je také skvělý.A tak nějak když se procházím koleme kostela Sv.Jakuba a vidím ty všechny ty pizzerie ,puby,prodejny s fotbalovými šálami,přemýšlím jaký to asi muselo být tenkrát, tenkrát když se stínadla ještě bouřila. Zřejmě krásné, tajemné, dobrodružné, plné klukovství, tak jako tento seriál. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Filmařům hrozila jeden čas i žaloba od nájemníku domu  Podlipného 15, Praha-Libeň, kde postavili s jejich svolením Tleskačovu (Jaromír Hanzlík) dílnu, jenže začalo lít jako z konve a filmaři nemohli mnoho dnů natáčet a majitelé garáží díky tomu vyjet s auty ven. Nakonec došlo ke smíru, kdy se počasí umoudřilo a filmaři urychleně boudu zbourali a odvezli. (sator)
  • Hlas jednomu z funebráků hrající karty propůjčil Jaroslav Moučka, ten ale hraje v seriálu i důležitou postavu otce Mažňáka. (sator)
  • První seriál režiséra Hynka Bočana (do současné doby natočil již 11 seriálů). (M.B)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama