Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý seriál, "levnější" bráška Akt X, hororový nášup.Případy drsný, scénář někdy až zvrhlý.Dokonalý produkční počin, který nemohl vydržet věčně, za A) pro nevděčnou a těžkou látku, za B) pro vyčerpání možností, které by z něj udělali další sterilní slabotinu ( Akta X od páté výš ).Když sem občas ve tři v noci vzhůru, nevynechám.75%. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutý bratříček Akt X od stejného tvůrce. Hodnocení možná mírně nadhodnocené, protože atmosféra je podobně pohlcující jako u Akt X. Frank Black v podání Lance Henriksena je navíc moc dobrá postava. Nicméně kromě výtečné první série asi nemá moc cenu seriál sledovat. Jakmile se začne rozebírat tajemná skupina Milénium, jde slibně rozjetý začátek do kopru a nastupuje průměrnost a údiv nad tím, jak to mohl někdo zazdít takovými nesmysly. 4-* ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Carter & Snow strikes back. Po megaúspěšných Xfiletech se nám dvojka vrací(vrátila!) s vlastní vizí světa po Aktech. A není to svět určený pro Teletubís. Koncentrace masových, sériových a jiných vrahů je v jejich světě vskutku vražedná....Mystická omáčka nám sice ke konci seriálu houstne, až je téměř nepoživatelná, ale to, že seriál má opravdu KONEC a účast Lance Henriksena v hlavní roli vyšetřovatele Franka Blacka (kam se hrabe inšpektór Kolumbus) vyvažuje ten drobný "paranormální" nedostatek. Jen víc vyřezaných jazyků v poštovních zásilkách! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý seriál, na ktorom je najúžasnejšie to, že naozaj skončil. Predstavte si, že by v 24 teroristi nakoniec rozpútali celosvetovú skazu a Jack Bauer by v zúfalstve, za podpory psychedelického videoklipu, ktorý zaberie 10 minút zo záverečnej časti, ošedivel a spáchal samovraždu. Frank Black a Chris Carter na čosi také gule mali. :-) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Další dítě pana Cartera. V několika ohledech i povedenější než X-Files. Carterovo rukopis je tu cejtit prakticky z každýho dílu a stejně jako X-Files i tady je nutný překousnout pár vycpávkových až trapných dílů. Některé zločiny sou lepši, jiné horší ale to nejlepší přichází s hlavní zápletkou týkající se nadcházejícího milenia. Pro mě osobně je vrcholem seriálu dvou-epizoda 2x15-16 Sovy a Kohouti zabývající se prknem z kříže na kterém byl přibit Ježíš. Nejvíc nechápu zdejší hodnocení 68% a podle IMDB 82%, čekal bych to spíš obráceně. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Frank Black a Lara se v pozdějších epizodách přihlašují do svého PC pomocí hlasu. Jedná se o odkazy na filmy. Frankova věta "Soylent Green is people" je z filmu Soylent Green (1973) a Lara používá větu "Open the pod bay doors please, Hal", která odkazuje na film Stanleyho Kubricka 2001: A Space Odyssey (1968). (TomikZlesa)
  • Scéna pitvy mimozemšťana si utahuje ze seriálu Akta X (od r. 1993), se kterým je také spojen tvůrce Chris Carter. Jsou zde vidět herci nápadně podobní Mulderovi a Scullyové a zároveň lze slyšet verzi úvodní znělky tohoto seriálu. (Radiq)
  • V úvodních titulcích a propagačních materiálech seriálu je slovo millenium psáno jako MilleniuM. Římské číslice MM totiž označují číslovku 2000, tedy příchod nového tisíciletí. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama