Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

lialia 

všechny recenze uživatele

Kdovíjak vysokolevelová zábava to skutečně není, ale chemie mezi Brucem a Cybill prostě funguje, a už jen kvůli Willisovým hláškám má smysl se na to dívat, pokud se potřebujete jen tak trochu uvolnit při něčem aspoň trochu vtipném. V následujících sériích už došly nápady nebo už dva hlavní hrdinové nechtěli moc hrát, tak jejich roli přebírají Curtis Armstrong a Allyce Beasley, což je už dost o ničem. ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá postmoderná zábava, ktorá na našich obrazovkách zostala totálne nedocenená. No a práve MOONLIGHTNING "objavil" ALEXEJa PYŠKA ako dokonalého dabéra BRUCEa WILLISa. (30.11.2006) --- Séria, ktorá podľa mňa nemá v histórii americkej televízie obdobu. Každá epizóda priniesla gejzír šialených nápadov, gagov, zápletiek a najmä "guľometných" dialógov medzi ústrednou dvojicou. A pokiaľ pilot ešte možno označiť za akú - takú detektívku, v jednotlivých epizódach je prvoradá interakcia medzi šovinisticko - "mačovským" a nespútaným mužským a pokrytecko - emancipačne šarmantným štipľavým ženským elementom. No a z jednotlivých epizód tá úplne najlepšia je ATOMIC SHAKESPEARE. A ešte toto: http://www.youtube.com/watch?v=2ML3Xp1rK-8 (5.9.2008) ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis se v podvědomí fanoušků dostal na světlo s Die Hard (předtím byl zejména divadelním hercem), zatímco Moonlighting - zdá se - spadl hluboko do králičí nory pamětníků podobně jako jeho vlasy. Každopádně dává smysl, proč chtěl radši bavit lidi, než být pamatován jako jeden z mnoha akčních hrdinů. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Dokonalý konverzačný krimi seriál z 80-tych rokov. Ešte aj dnes zabaví. Popri všetkých NCIS, CSI a iných kriminálkach je toto absolútna topka. Či už obsadením, hereckými výkonmi, vtipom, ale najmä super konverzačnými súbojmi oboch hlavných postáv. Musím si rýpnuť. Vidno, že Bruce dakedy vedel aj hrať Od konca 90-tych rokov to s jeho hereckým prejavom ide riadne dolu kopcom :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený seriál z detstva resp. puberty, mixujúci do sympatického, kompaktného celku komédiu s romantikou a detektívkami. Seriál stojí prevažne na charizmatickom zmiešanom páre a chémii medzi ním. Cybill Shepherd a Bruce Willis stvorili perfektný pár, ktorému sa v tých dobách vyrovnalo snáď iba Vražedné pobrežie. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (16)

  • Producent Glenn Gordon Caron podporoval atmosféru snímků ze čtyřicátých let například tím, že zakázal kameramanům používat zoom, tedy nájezdy kamery dělané objektivem. (Zdroj: Cinema) (Terva)
  • Pevnou součástí seriálu se stalo "překračování nebo ničení čtvrté zdi", v ději se objevují přímé odkazy na tvůrce seriálu a postavy samotné, postavy občas mluví přímo k divákům a komentují probíhající nebo nadcházející děj, někdy se v záběru objeví část štábu apod. (k212)
  • Tvůrce seriálu Glenn Gordon Caron si vyzkoušel detektivní žánr už před Měsíčním svitem v seriálu Remington Steele, který pojednával taktéž o dvou detektivech opačného pohlaví. (k212)

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama