Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jako menší jsem tento sitcom sledoval právě na ČT1 v podvečerních hodinách. Pamatuji se, jak si Dana pořád utahovala z Codyho, a ten se tomu smál. Byla to čirá oddychová zábava nejen pro děti, ale i dospělé. Faktem však je, že pokud bych se na tento seriál díval dnes, už by asi tak vysoké hodnocení nedostal. Morální ponaučení zde bylo občas až příliš propagováno, ale s rodinkou byla docela srandu. (7/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, který když jsem byl malý jsem sledoval strašně rád a stále dokola. Rodinka je to vcelku zajímavá a celkem i veliká a tak je jasný, že o hádky neni nouze. Sice jsem si nezvykl na všechny členy rodiny, ale jasný je, že táta Frank je nejcharismatičtější osobnost v jejich rodince, a na něm se seriál celkově upíná. Bohůžel v dalších sériích je seriál pouhé omýlení toho samého a už je to celkem nuda. (73%) ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, patřil Krok za krokem společně s Kutilem Timem, Přáteli, Ženatým se závazky, Alfem, Roseanne k vrcholným okamžikům dne, kdy mě vždy dokázal rozesmát. U Kutila Tima a Přátel pocit přetrvává, u Alfa, Ženatýho se závazky a Roseanne nevím, už jsem to moc dlouho neviděl! Bohužel s odstupem času když teď v televizi sleduju občas nějaké epizody Kroku za krokem, nevěřím svým očím a uším! První epizody jsou ještě v pořádku, děti chodí do školy a blbnou maximálně na dvorku, do toho "Koudy" občas prohodí nějakou vtipnou hlášku, Caroll má ještě mozek a Frank, ten je jediný, který si zachovává svou úroveň po celou dobu seriálu! Pak se ale s postupem let a epizod něco stalo a seriál se zvrhl na trapnou moralizující slátaninu plnou rádoby navádějícich poselství pro současnou americkou mládež! Dospělé děti se chovají jako dvanáctiletí, jsou vzorní, nikdo ani neví co je cigareta (pokud v seriálu někdo kouří, je to vždycky nějaký hloupý namyšlený frajírek, který je na konci zesměšněn), alkoholu se nedotnou (pokud ano, jsou opilí, tancují nahatí a mají ostudu, je jim špatně a nakloněni nad záchodovou mísou prohlásí, že už se nikdy nedotknou alkoholu ) a to co mě nejvíc irituje - nesouloží! Sex je tu brán snad až jako hřích! Jednadvacetiletá dcera je svojí matkou kontrolována zda nebude souložit se svým přítelem a když už k sexu málem dojde, obě saenakonec shodnou, že by to byla chyba! Naopak mužská část rodinky o sexu neustále sní, ale když má dojít na věc, je zjištění stejné! Ještě nejsou připraveni! Je jim okolo 20 let! Komu tím tvůrci prospějou? To byla taková doba? Jako nám chtěla Pobřežní hlídka vnutit, že americké pláže jsou plně štíhlých mladých žen, tak Krok za krokem nám chce vnutit, že americká mládež je plná zodpovědných puritánů? Navíc lze na tomto seriálu vysledovat několik pravidel zvyšování zábavnosti opadajících sitcomů! Za prvé je to vložení nové zajímavé výstřední postavy, která pokud možno vzbuzuje smích jen když promluví - po "Koudym", který byl poměrně původní přišel na scénu Jean-Luc, idiot z Francie pozastavující se nad americkými zvyky (ani nevím, proč se vlastně vyskytl v rodině a z jakého důvodu u nich bydlí) a ještě horší - Lili, malá nová společná dcerka, která by naopak měla rozasmívat svou bezprostředností! Dalším znakem scénáristické nemohoucnosti jsou nové druhy vtipů, takzvaných převlíkacích - pohledy do minulosti, bodoucnosti, alternativní reality, kde je možnost rozesmát diváky tím, že nám ukážou Caroll jako starou babičku! A také mnohem častější zpívání! Také je vidět, jak některé postavy, které časem přestaly býýt vtipné a vděčné pro diváka mizí, objevují se pouze občas a bez výrazných replik! Prostě - Krok za krokem je něco neuvěřitelně odporného! Nesnáším ten seriál! Jediná dobrá věc na něm je Patrik Duffy dabovaný Zedníčkem, jediná postava, která si zachovává důstojnost a úroveň! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Kouďák! tento seriál dělím na část s Koudym a bez něho (pak už to nebylo zdaleka ono:(), škoda, že musel z osobních důvodů ke konci páte řady odstoupit (05E19 poslední díl)..byl ve vězení za napadení manželky (Sasha později prohlásil, že chránil svoji dceru před ex-manželkou, která brala drogy) a vrátil se až úplně na konci, v předposledním díle poslední série(. Vytratil se tam ten jeho rušivý a šoumenský element, bohužel...ale hodnocení nechám. / 04.02.2022 Po dlouhé době jsem sjel Krok za krokem a poměrně rychle. Seriál mě opět bavil, zase se mi vrátily vzpomínky na mládí kdy jsem tento supr seroš sledoval. Velká škoda toho nuceného odstoupení Codyho na konci páté řady, bez něj byl seriál poloviční. V šesté sérii byl sice Jean-Luc a snažil se, Cody byl ale jen jeden. Také některé postavy byly upozaděny a nedostávaly prostor, třeba Brandon nebo i Marc. Brandona toho v sedmé sérii odřízli úplně. Díru po Codym se snažili ještě zalepit mladým Ritchem Halkem, to byla velmi slabá náhrada. Tedy poslední díl je vyloženě zklamání, po takových letech a takto to utnout? Ukončí? Vyloženě žádné ukončení, rozloučení :( ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný seriál, u kterého si ale vzpomenu vždycky na své dětství, kdy jsme v podvečer pravidelně sledovali buď tohle dílko nebo mimozemšťana Alfa. Některé díly jsou lepší, jiné horší, ale tak je to asi u každého seriálu, ale u posledních dílů jsem již postrádala mou oblíbenou postavičku - Kouďáka :-). ()

Galerie (926)

Zajímavosti (188)

  • Počas prvých piatich sérii bol ako prvý záber na tabulu z nápisom "Port Washington, Wisconsin. Population: 9,338". Port Washington uvádza presne takéto číslo o počte obyvateľov v roku 1990. Ale v roku 1995, kedy bola točená 5. séria, už mal počet obyvateľov 10 616. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama