Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (5) - 51. ročník (za rok) 1993 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Heather Locklear, 52. ročník 1994 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Heather Locklear, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Laura Leighton, 53. ročník 1995, 54. ročník 1996 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Heather Locklear ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak tady se scénáristé vyřádili. Takové panoptikum vyšinutých psychopatických postav by nevytvořil ani Hitchcock. Totální devalvace vztahů byla dovedena do takové dokonalosti, že už to nebylo o tom, kdo s kým, nýbrž kdo s kým pokolikáté. Aby toho nebylo málo, snad ke každé postavě přičarovali scénáristé nějaké tajemství z minulosti, jehož provalení bylo vždy dobrou záminkou k tomu, aby se na scéně objevili další psychopati, například exmanželé či ještě vyšinutější sourozenci. Nu, raději bych žil v prostředí stvořeném Alfredem Hitchockem, než se přestěhovat do tohoto komplexu s bazénem. Výsledkem scénáristických ekvilibristik pak bylo to, že nakonec byl nejsympatičtější doktor Michael Manchini, jenž byl odpudivým záporákem už od začátku, ale aspoň si držel pořád svou linii. Přesto musím uznat, že toto dílo dokázalo udržet diváka v pozornosti a nebýt některých obzvlášť šroubovaných dialogů, situací a postav, šel bych s hodnocením zřejmě ještě výše. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Pokračování" Beverly Hills tentokrát o problémech mladší střední generace, který se zpočátku tváří jako lehké dílko o citech, vztazích a běžných životních lapáliích a nakone ústí do téměř thrilerové roviny s kriminálními zápletkami, přestřelkami a až akčními sekvencemi. Nikdy mne však nezaujal, protože mi připadá umělý a fádní ()

penegal 

všechny recenze uživatele

Já tento seriál sledoval poměrně hodně a celkem rád. Legrační, díky tomuto seriálu sem já a mé okolí zjistilo, že vždy fandím těm "záporňákům". U Dalasu to byl Džejár a tady především Amanda W. neboli Heather Locklear. Některé herce sem pak vídal dál v různých rolích a někteří evidentně upadli téměř v zapomění. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní spin-off klasického BH 90210, na který navázaly ještě Modelky s. r. o. Doba intrik v seriálech 90. let v tom nejlepším (nejhorším) světle. Ve 4. sérii byla nezapomenutelná Hudson Leick a pro další televizní zábavu mi zůstala Courtney Thorne-Smith (Ally McBealová, According to Jim nebo Dva a půl chlapa). Kapitolou samo pro sebe pak vždycky byla Marcia Cross. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla všechny díly, ale valnou většinu určitě a dodnes mám velmi dobrý pocit z finále, ve kterém to rozbalila Heather Locklear (jako kdyby šlo o úplně jiný žánr). ()

Galerie (206)

Zajímavosti (19)

  • Melrose Place a Beverly Hills byl zpočátku lehce propojené seriály. Grant Show účinkoval ve dvou epizodách Beverly Hills a stejně tak se v Melrose Place objevili Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green a Tori Spelling z Beverly Hills. (Kulmon)
  • Rolu servírky Taylor mala pôvodne hrať Hunter Tylo, ale keď producenti zistili, že je tehotná, obsadili Lisu Rinnu. Herečka podala žalobu a vybojovala tučné odškodné. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama