Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

Aldamir 

všechny recenze uživatele

S odstupem let a s ohledem na to, že nejen českej, ale i americkej fenomén jménem seriál míří čím dál víc do pr*ele přidávám dodatečně třetí hvězdu. Děj (pokud se to tak dá nazvat) si naštěstí pamatuju jen velmi mlhavě, co si naopak pamatuju víc než dobře je to, že baby z MP pro mě byly v pátý šestý třídě velkými erotickými symboly (jejich morální kredit sem jaksi nebyl v té době s to rozlišovat;-)) a co si tak vzpomínám, tak spolužačky to měly v opačném gardu přesně stejně... Dneska už se tomu směju, ale ve skrytu duše bych stejně dal nevím co, aby to dávali znova a mně bylo zas dvanáct let...:-) ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ano, je to síla, ale já ten seriál kdysi žral! UPřímně, celkem mi teď chybí seriál podobného typu, kde se děly dějové kotrmelce, kde se intrikovalo, kde kladná postava si prošla vždy i záporným obodbím a kdy charakter se láme s kadencí samopalu:-D JInak moje nej postavy byly vždycky ty největší mrchy...Kimberly, Sydney, Amanda...:-) ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Hříšná seriálová pochoutka, ty zápletky jsou fakt dobrý, a postavy správně stylizovaný. Tradičně zemřela moje nejoblíbenější postava (normálně by bylo lehký z toho poznat, kdo, ale jelikož v MP zemřela tak polovina postav, řeknu, že jí byla Sydney), ale i pak to bylo překvapivě slušný. Grády měla krom Sydney hlavně Kimberley Shaw (no řekněte, že vás nedostala, když celý Melrose podminovala a pak vyhodila do povětří :o), a k závěru Lexi (mrcha závislá na Diazepamu) s Taylor (mrcha s pusou jako kačer :o). Dal bych i čtyři, ale přece jen je to obyčejný, nicméně velice zábavný seriál. Jo a rozhodně nezaměňovat s BéHáčkem. Mezi těmito dvěma show je velikánský rozdíl. A víte co? Já ty 4 hvězdy dám. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál, který spolu s "Beverly Hills 90210" neodmyslitelně patřil k mým pubertálním letům. "Merlose place" jsem měl ale radši, jeho hrdinové mi byli sympatičtější než Brandon a spol. :) Lauru Leighton v roli Sydney jsem tehdy zbožňoval. Když jsem se na "Melrose place" po letech podíval na TV Barrandov, překvapilo mě, že to u mě stále funguje :) Stačí porovnat s moderní českou seriálovou produkcí dejme tomu od éry "Rodinná pouta", a hned bolestně vysvitne, jak je tahle americká soap opera kvalitativně úplně někde jinde. Moje soukromé guilty pleasure. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám odpad, ačkoli jsem neviděl ani jediný díl, ani jedinou minutu z děje. K tomuto hodnocení zcela stačí úvodní věta "Je právě tolik kolik je, protože vaše oblíbená televizní stanice Nova dává další epizodu...", která mě v raném mládí dokázala spolehlivě vyhnat od počítače v obýváku, ačkoli se tam nacházel jediný kompjůtr v celém bytě a měl jsem zrovna rozehrané silně návykové hry, jakou byla civilizace 1 nebo dokonce warcraft dvojka. Ovšem v mládí je člověk velice citlivý, a mně prostě ta nebetyčná idiocie tohoto prohlášení vytáčela minimálně do sedmého nebe, kde na člověka navzdory ustálenému úsloví žádná rozkoš nečeká, to můžu potvrdit. Jen si to rozeberme: "Je právě tolik kolik je" - už jen tahle věta je na nobelovu cenu za blbost... zcela se zde potvrzuje staré známé přísloví mlčeti zlato, mluviti exkrement. Pravda, jak člověk stárne, vyměkne, a podobné výroky se mu začnou líbit, viz například Čtvrtníčkova verze a zejména Dostálova odpověď. Ale zpět k seriálu, holt Nova je fakt maximalistická a nejlepší, protože jí jen tahle věta nestačí a přilepí k tomu ještě druhou neméně úžasnou "protože vaše oblíbená.." Což mimochodem znamená, že kdyby Nova nedávala právě teď tenhle seriál, nebylo by tolik kolik je. Zlatá Nova, zachránila naší civilizaci! Dokážete si to někdo představit, jaký by nastal chaos? Bylo by úplně jinak hodin než ve skutečnosti je, MHD, vlaky a autobusy by si jezdily jak by chtěly, zatímco dnes dodržují přesně jízdní řád, výplata by chodila na účet třeba jednou za půl roku místo jednou za dva měsíce, člověk by chodil spát večer a ráno vstával... ()

Galerie (206)

Zajímavosti (19)

  • Thomas Calabro (Michael Mancini) byl jediným hercem, který vydržel od první epizody do poslední. (Kulmon)
  • Melrose Place a Beverly Hills byl zpočátku lehce propojené seriály. Grant Show účinkoval ve dvou epizodách Beverly Hills a stejně tak se v Melrose Place objevili Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green a Tori Spelling z Beverly Hills. (Kulmon)
  • Producent Darren Star ako gay obsadzoval do každého svojho seriálu postavu gaya. V tomto prípade ide o Matta (Doug Savant). Jeho ľubostné pomery však tvorili iba letmé objatia. Jedinú scénu, v ktorej pobozkal priateľa Boba, nakoniec vystrihli. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama