Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
USA, (1978–1991), 286 h 25 min (Minutáž: 34–95 min)

Tvůrci:

David Jacobs

Hrají:

Larry Hagman, Barbara Bel Geddes, Lesley-Anne Down, Patrick Duffy, Linda Gray, Ken Kercheval, Steve Kanaly, Howard Keel, George Kennedy, Jenilee Harrison (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(356)

Obsahy(1)

Sága rodu Ewingovcov, bohatej rodiny na čele s patriarchom Johnom Rosssom Jockom Ewingom (JIM DAVIS), zakladateľom naftárskej spoločnosti Ewing Oil. Starý pán má manželku Eleanor Miss Ellie (BARBARA BEL GEDDESOVÁ), ktorá sa oddane stará o rodinné sídlo Southfork Ranch a troch synov. John Ross J. R. Ewing (LARRY HAGMAN) je neobmedzený vládca rodinnej firmy Ewing Oil, ktorú riadi železnou rukou už celé desaťročia. Oženil sa s bývalou Miss Texas, Sue Ellen Shepardovou (LINDA GRAYOVÁ). Bobby (PATRICK DUFFY) je milý a slušný chlapík, ktorý sa oženil s Pamelou Barnesovou (VICTORIA PRINCIPALOVÁ), dcérou Ewingovho obchodného rivala. Tretí syn Garrison Arthur Gary (TED SHACKELFORT) sa tak trocha nevydaril - otec ho považuje za odpadlíka rodiny a preto sa radšej odsťahoval do Kalifornie aj so svojou manželkou Valene (JOAN VAN ARKOVÁ). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

mojedatabaze

mojedatabaze (hodnocení, recenze)

vybavuje se mi jeden dil, kdy JR, bobby a dalsi 2 sli na lov do lesa nebo co tam sli delat a nakonec je postrelili, nebo se postrileli mezi sebou uz nevim :D 2 byli postreleni pokud si dobre vzpominam, nevite ktery to byl presne dil?

nedegen

nedegen (hodnocení, recenze)

všichni obdorníci tady vkusně kritizují ale jak to běžívalo v nedělu večer tak čuměli přilepení u tv s celou rodinou a ani nedutli

kormoran

kormoran (hodnocení, recenze)

Tenkrát jeden z nejlepších seriálů, lze očekávat vyšší hodnocení s dvacetiletým odstupem? :-)

DaweBIKE

DaweBIKE (hodnocení, recenze)

V porovnání s ostatními latinsko-americkými telenovalami si vede lépe.Nic víc...dvě hvězdy

chia

chia (hodnocení, recenze)

No Dallas, no... Aspoň jsme se sestrou měly inspiraci při hraní s bárbínama :) A fandila jsem vždy Larrymu Hagmanovi---

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

Tak s tím hodnocením na imdb a tady, tak podobná to je i s mrazíkem, který zde má tuším 79 procent a na imdb 3.8, hold jiný kraj, jiný mrav

jirkazuza

jirkazuza (hodnocení, recenze)

Nejlepší za všech nudných a stupidních telenovel,ale hlavně mají jeden primát,-byl to první nekonečný seriál,který upoutal milióny diváků-jak v americe,tak i v evropě-ke gaučům,otomanům,divanům...apod.,a donutil je nevynechat žádný díl,takže je to kultovka,a vždycky každá kultovka by měla mít jedině za pět hvězd......howgh

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

americká smetánka,ale hltali jsme to po revoluci skoro všichni protože těch amerických filmů tady moc nešlo před r.89.

filerman

filerman (hodnocení, recenze)

Ano, nezabudnuteľná úvodná melódia, ale inak naozaj oničom! (je mi blízke, ako to vyjadril Le_Chuck.

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Hm, zvláštní poměr hodnocení tady a na IMDb. Tady 36%, zato tam to má 6.8/10. :)

Jesikka

Jesikka (hodnocení, recenze)

Kolegyně mojí mamky od shlédnutí Dallasu říká: Kdybych tak byla Džejár, nic by mi nepřišlo odporné, byla bych mrcha, všechny bych využívala, ale hlavně: VŮBEC BY MI TO NEVADILO!!!

Související novinky

Dallas plný hvězd

Dallas plný hvězd

15.03.2006

Plánovaná snaha oživit legendu mezi americkými nekonečnými seriály začíná dostávat konkrétnější obrysy. O tom, že se celovečerní verze Dallasu ujme režisér Robert Luketic, fanoušci naftařské rodiny… (více)

To teda bude Dallas!

To teda bude Dallas!

07.10.2005

Dallas je věčný, to všichni víme. Ale bude i jeho celovečerní verze? Herecké obsazení je totiž stále dosti nejisté. Jací jsou zatím kandidáti? J.R.Ewing, John Travolta váhá, Mel Gibson má stále na… (více)

Reklama

Reklama