Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů co jsem měl v poslední době v televizi zhlédnout. Měl naprosto vše co sem opravdu nečekal. Norton si zahrál s náboženstvím na velice skvělé úrovni a dokázal jej přenést do tak jednoduchého obsahu, to bylo úžasné. Blondýna mě uchvácela celým filmem a do toho všeho se prolínal skvělý scénář. Ben Stiller bzal svou roli v celku vážně a to bylo jediné co mne trochu vadilo více se mi líbill ve filmu Bába na zabití. No a jako perlička Miloš Forman a jeho vyprávění o Česku v 70. letech, biť velice krátké, ale vkusné. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tmavý a světlý. Noc a den. Rabín a katolický kněz. Jake Schram (Ben Stiller) a Brian Finn (Edward Norton). Těžko si člověk může představit rozdílnější postavy, ale přesto jsou oba nejlepšími přáteli. Ani zcela rozdílné náboženství je od sebe nemůže oddělit. To se může podařit pouze jedinému - ženě. Po mnoha letech se do města vrací jejich dětská kamarádka Anna (Jenna Elfman), do které se oba zamilují. Dokáže vzájemné přátelství prekonat i nevraživost a milostné soupeření? ... Vtipná romantická komedie, u které se určitě nebudete nudit (i přes její docela dlouhou ... délku :). Sice jsem od začátku tak nějak tušil, jak to celé dopadne, ale na romantické filmy se nekoukáme abychom zde řešili nějaká dramata a složité zápletky, ne ? Oba (všichni tři) hlavní hrdinové jsou příjemní a těžko si představit v jejich rolích někoho jiného. Na první pohled jsou opravdu Stiller a Norton rozdílní jako den a noc. Norton prostě věděl, koho si do "svého" filmu zvolit. Potěší i malá role Miloše Formana... ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina s trapnými dialogy a bez špetky vtipu. Těšil jsem se (hlavně na Bena Stillera) a byl jsem oprvadu velmi zklamán. Pokud měl mít film dokonce nějaké poselství ohledně multináboženské společnosti, tak jsem to navíc asi nepochopil. Navíc je to ještě hrooooozně zdlooouhaaavéééé. Kdosi píše, že stojí za shlédnutí, podle mě ani ne... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jako romantická komedie, jichž začínám mít poslední dobou dost, to patří nejspíš i k průměru, ale vůbec jsem nepochopil nesmyslnou, hloupě komerční náboženskou "polovičku". To měl být hollywoodský příspěvek k "ultraekumenismu"? A Miloš Forman opravdu věděl, do čeho jde? Tenhleten styl interpretace, či spíše přiživování se na vážných otázkách, bych hledal všude jinde než ve filmech, které mají cokoliv společného s jeho osobou. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se převážně těšil na Bena Stillera, Miloše Formana a hlavně na Edwarda Nortona a jeho režii, ale z filmu jsem byl zklamán, jelikož mě bohužel neoslovil. Výprava a děj zhruba nezajímavá a místy se objevili srdce bijící dialogy(viděl jsem to v dabingu, takže nemohu posoudit s originálem) a ještě bych vyčetl délku filmu, jenž se mi zdála příliš dlouhá. Jen abych nekritizoval, ve filmu se objeví několik humorných situací, ale ne tak v silném množství, aby film udržela zajímavým. Nevím, jestli budu mít někdy náladu a zájem se na film znovu podívám, mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Brian (Edward Norton) baví s Annou (Jenna Elfman), obleje si hlavu vodou, aby sa schladil, ostanú mu mokré vlasy. V ďalšej scéne točenej z iného uhla už ma vlasy suché. (F2003F)

Reklama

Reklama