Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru romantická komedie,jde jistě o nadprůměrný filmeček.Samotný nápad vnést do tohoto příběhu náboženství,dělá z filmu nejen prostoduchou romanci,ale i krapet film k zamyšlení.Edward Norten odvedl jako režiser dost dobrou práci,a na poli hereckém/komedialním nezůstává o moc pozadu za komikem klasickým Benem Stillerem.Pro mě bylo celkově překvapení tento druh filmu spojovat s vždy fantastickým Nortnem,ale on ukázal,že zvládne opravdu vše(a nelze jinak,než souhlasit s tvrením,že on je skutečně filmový chameleon!).A camea filmových legend Miloše Formana a Elli Wallacha jsou už jen třešničkou na dortu této zajímavé podívané. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Please Call Me Baby - Tom Waits ,2. Heart of Mine - Peter Salett ,3. Crazy - Travis Pickle ,4. Pitseleh - Elliott Smith ,5. The Way Things Used To Be - Peter Salett ,6. Main Title - Elmer Bernstein ,7. The Three - Elmer Bernstein ,8. Faith - Elmer Bernstein ,9. Church and Temple - Elmer Bernstein ,10. Cloister - Elmer Bernstein ,11. Happiness Is - Elmer Bernstein ,12. Office - Elmer Bernstein ,13. Pictures - Elmer Bernstein ,14. It's Love - Elmer Bernstein ,15. All's Well - Elmer Bernstein ,16. Play That Funky Music (White Boy) - Wild Cherry ,17. Got To Be Real - Cheryl Lynn , ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to je nadprůměr v oblasti žánru, ale pět hvězd?! OMG... a za co jako? Tahle precizně obsazená romantická komedie, s jemnými záchvěvy humoru (až příliš jemnými) jede podle konvenční rovnice bez vybočení a ani konec není na vynášení do nebes, prostě průměr. Jedinou záchranou je obsazení i vedlejších rolí dodávající tomu šťávu, kterou průměrná režie potřebuje jako sůl. Nechci to hodnotit jako zázrak jen kvůli Nortonovi v pozici režiséra, docela chytré zápletce a té omáčce kolem, jenž je stejná jako jinde. Lehký nadprůměr, plné hodnocení je mimo. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

(dokoukáno do poloviny - dokončím) Nudné, ale ne tak, aby to ze mě udělalo homosexuála. ____ POZNAMKY ____ Knězi se svěřují lidé podobně jako barmanovi. Smutný Kněz (K) se zpovídá barmanovi. Hmm, pěkné. ____ K začne vyprávět svůj příběh. Neřekne proč je "na prášky". Takže. Vzala si Blondýna (B) Rabína (R) či někoho jiného? Má si vzít kněze - pak by smutek mohlo vysvětlovat jeho možné loučení s jeho řádem, kterému pomohl? Smrt je bonus, nešťastná ještě víc. Nezemřela při úniku s, třeba, Rabínem před, třeba, bandou vdavkuchtivých židovek z, třeba, Knězova chrámu (kde je Kněz potají oddal)? ... ____ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na oboch poliach - romantických komédií a režijných debutov hereckých hviezd - film pôsobí ako svieži nadpriemer, má šarm, vtip, pohybuje sa na "romantické filmy" v mierne netradičných vodách náboženstva a tak môže priniesť pomerne zaujímavé otázky do oblasti vzťahov a pod. a má peknú elfmanovú, sympatického nortona a vtipného stillera . . . kto by povedal, že drsňák norton, ktorý do pamäti vojde hlavne z Kultu hákového kríža, Prvotného strachu, Fight clubu alebo 25. hour natočí takúto zábavnú romantiku? Možno len ten, kto si spomenie na jeho úplne prvú filmovú rolu v svojsky allenovsky podanej variácii na romantické muzikály Everybody says i love you, kde si zahral snúbenca Drew Barrymore :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)
  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)

Reklama

Reklama