Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Douglas 

všechny recenze uživatele

První série je vtipná i tragikomická zároveň a jakžtakž balancuje na hranici divácké snesitelnosti, kdy už se stává seriál o teenagerských láskách jen idiotskou telenovelou s americkou mládeží místo argentinských dřev. Bohužel, jak bývá u seriálů pravidlem, kvalita klesala s přibývajícími díly níž a níž...hranice padaly a seriál s nimi. S nástupem druhé a hlavně třetí série se stával Dawsonův svět beznadějně hloupým, nudným a tupým. Pak jsem se na to vykašlal a přestal to sledovat :) První série za tři hvězdičky... A ty další? 2*, 1* a Odpad! Sbohem, Dawsone. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se tváří, že má vyšší úroveň než Beverly Hills 90210, ale ve skutečnosti je na tom jen o chloupek lépe. Stále tam o něčem mluví a Dawson řeší svoje problémy s Katie Holmes - každý díl ta samá otázka: "Máme se spolu vyspat nebo ne?" Navíc Dawson je ta nejvíc antisympatická hlavní postava seriálu všech dob - do kalhot by ho strčil i Jar Jar Binks. ()

Reklama

halogenka 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si někdy, jak jsou hlavní hrdinové tohoto seriálu neuvěřitelně podobní různým psům? Dawson - retrívr (zlatý), Joey - voříšek, Pacey - baset, Jen - zlatý kokršpaněl. Podle mě mají i jejich charakterové vlastnosti. Je to náhoda? Možná ale s těma opravdovýma psama by seriál býval byl zajímavější. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Můj nemocniční společník. :-) A já to tehdy fakt hltal, i si pamatuju, že Joey byla jednim z mých mladických idolů. Teď už je to spíš taková roztomilá vzpomínka a nad lecčim muj 20letej mozek blinká, nicméně ... svuj 13letej ekvivalent prostě pořád chápe. That's it. Rád jsem si to u (morbidní) příležitosti rozvodu T+K připomněl, fakt rád ... P.S.: A ten soundtrack - kolik písniček Dawson proslavil, fakt krásný zjistit po tolika letech (Hands, Save Tonight, She's The One, Kiss Me, titulka...) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi teen serial vubec....ano dialogy jsou pro prumerneho americana pravdepodobne nepochopitelne, byt jsou vedeny v jeho reci...ano vsichni vypadaji jak modelove z katalogu Quelle...ano je to nerealne...a ANO ulitavam na tom, dialogy mne bavi svoji naivitou a "spravnosti"...zadne drogy, skoro zadny sex...musi to byt nuda? Pro mne neni. Serial navic velice rad cituje filmove klasiky, ma inteligentni narazky a casto parodizuje svuj zanr a vse to velice dobre funguje. Prvni dve serie bych klidne vystavil do sve serialove TOP 10. Sezona 1 - ***** Sezona 2 - ***** Sezona 3 - **** Sezona 4 - ***** Sezona 5 - ***** Sezona 6 - **** Posledni sezona je pomerne solidni teckou za celym timto dilem, rozhodne si myslim, ze tento serial pro mou generaci, ktera ho mohla zacit sledovat jako teenageri je vetsim prinosem nez soucasna tvorba v cele s napriklad povrchnim O.C. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (41)

  • Většina písní, které zazní ve dvoudílném finále, měla původně být už v pilotním díle. Tehdy ale byly licence pro jejich použití ještě příliš drahé. (novoten)
  • Děj se odehrává v Massachusetts, ale přesto byla většina epizod prvních čtyř sérií (tedy předtím než postavy opustily Capeside), natáčena ve Wilmingtonu v Severní Carolině. (novoten)

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama