Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

I'm a lumberjack and I'm okay, I sleep all night and I work all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. I cut down trees, I eat my lunch, I go to the lavatory. On Wednesdays I go shopping, And have buttered scones for tea. He cuts down trees, he eats his lunch, He goes to the lavatory. On Wednesdays he goes shopping, And has buttered scones for tea. I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay). I sleep all night and I work all day, (He sleeps all night and he works all day). I cut down trees, I skip and jump, I like to press wildflowers. I put on women's clothing, And hang around in bars. He cuts down trees, he skips and jumps, He likes to press wildflowers. He puts on women's clothing, And hangs around in bars? I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay) I sleep all night and I work all day. (He sleeps all night and he works all day) I cut down trees, I wear high heels, Suspenders and a bra. I wish I'd been a girlie, Just like my dear papa. He cuts down trees, he wears high heels, Suspenders and a bra? He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

viděl jsem to jen anglicky (bez titulků), ale vůbec to tomu neubírá. a člověk se tak aspoň dobře naučí mluvit, protože ta slovní zásoba, kterou mají tihle hoši je neuvěřitelná. žádných pět set slov, jako holywoodští filmaři, ale minimálně pět tisíc. jen je škoda, že john cleese ke konci(v poslední serii) nevystuppoval, to jeho Shut Up! nebo And now for something completely different(případně jednou taky And now for something completely the same.), nebo ten jeho úžasnej německej přízvuk mě vždycky dostal. Poslední serie se mi asi líbila nejmíň. přeci jen už mají za sebou čtyřicet dílů a začíná se to okoukávat, a jak jsem řekl, chybí mi tam john cleese. podle mě nejlepší scénka je s tím, jak si přijde hygiena došlápnout na výrobce nechutných sladkostí(zajímalo by mě, jestlipak se tu duchovní máti harry pottera neinspirovala pro ty svoje lentilky 1000x jinak) jako křupavé žabičky nebo švábi v čokoládě apod. Jo, ještě jedna věc. Pro ty, jež to mají třeba náhodou v jiném formátu než z televize nebo na DVD, české titulky jsou na této stránce http://sweb.cz/monty-python-cz-subtitles/ ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Confusers! Confuse a cat! Někdy jsem se tedy cítil přesně jako ten matený kocour, který sleduje poskakující gorilu a boxera schovanýho v popelnici. Nenamlouvám si, že bych Létajícímu Cirkusu plně pozoruměl (což snad ani nejde) a že bych nebyl lehce frustrován mnohými imbecilitami, jejichž jedinou pointou je, že "vyšumí do prázdna". Ale mě to sledování jalovejch kravin prostě bavilo. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

"Panu Lambertovi nesmíte říct 'matrace', ale 'psí bouda', jinak si nasadí pytlík na hlavu. Ale jinak je naprosto v pořádku." ---- "Ten papoušek není mrtvý, jen si tak hoví." ---- "A nyní muž, který se pokusí přeskočit Lamanšský průliv." ---- "Nečekal jsem španělskou inkvizici!" ---- Všechny tyto citace patří do zlatého fondu humoru, společně s dalšími neuvěřitelnými skeči a gagy, jako například o smrtícím vtipu, agentuře, která prodává hádky, urážky a lekce bolestivého křiku, specializovaném sýrařství bez kouska sýra, lupičské bandě, která úzkostlivě dodržuje zákony nebo o špinavé vidličce. Celková úroveň je pravda dost kolísavá a vyloženě trapných momentů je taky dost, ale při psaní některých skečů pili tihle úžasně blázniví Angláni přímo z božského zdroje komické inspirace. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Hlavní zbraní Monty Pythonů je vtip. Vtip a absurdita. Totiž, jejich dvě hlavní zbraně jsou vtip a absurdita a nekonečná nadsázka. Tři! Tři jejich zbraně jsou vtip, absurdita a nekonečná nadsázka a až smrtelná oddanost satiře. Jejich čtyřmi... Ne, mezi jejich zbraně... do jejich zbrojního arzenálu patří takové prvky jako vtip, abs... ne, radši na to kašlu a jdu si koupit sýr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V roce 2005 se v Anglii konala anketa organizovaná anglickou stanicí Channel4, ve které lidé hlasovali pro nejlepší skeče všech dob. Monty Pythonův létající cirkus obsadil v prvních 50 příčkách 5 míst. 2. nejlepším skečem všech dob je podle Angličanů skeč „Petshop/Dead Parrot“, 12. nejlepším „Spanish Inquisition“, 15. nejlepším „Ministry of Silly Walks“, 31. „Nudge Nudge“ a 49. „The Lumberjack Song“. (Vrata88)
  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama