Reklama

Reklama

Alien: Specimen

  • USA The Greenhouse Effect (pracovní název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
USA, 2019, 10 min

Obsahy(1)

Noční směna ve skleníku na vesmírné kolonii se pro botaničku Julii (Jolene Andersen) a jejího psa změní v noční můru. Při práci s půdou dojde k nečekanému problému, když se laboratoř sama uzavře a uvězní ji. To ještě ale Julie netuší, že v jednom barelu se zemí se nachází "zásilka", která se snaží najít hostitele. (Geralt z Rivie)

Recenze (25)

Stan Borowitz

všechny recenze uživatele

Komorný horor s jednou ženou, jedným psom a jednou prísavkou (pochopí každý hned ze startu). Na vznik ponuré atmošky není dost času, príjemne rychlé tempo (když jsem myslel, že to začíná, byl konec). Vážnost situace, ve které se hlavní hrdinka nachází, je ilustrována scénkou, kdy se snaží vypáčit sealed door od laboratoře zahradnickou lopatičkou. Tato se neočekávaně láme. Napětí je tvořeno překvapivými úniky páry z potrubí a podklouznutím hlavní hrdinky. Zřejmě na banánové slupce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitne vystihnutá klasická Alien atmosféra. Komorný horor s jednou ženou, jedným psom a s jedným nechajte sa prekvapiť. Ponurá atmoška, príjemne pomalé tempo, notoricky známe zvuky a šikovná práca s náznakmi (čo je asi jediná vec, ktorá vám zostáva, keď nemáte patričný rozpočet). ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chjo, už mě nebaví, že do všech alieních projektů vždy po vzoru Ripleyové nastrčí ženskou. Do poloviny je to blbost z pěstírny, ale pak to chybí i nějakou tu atmosféru a objeví se facehugger, kterej zjistí, co je to lopata. Jinak nápad se psem je dobrej, ale když se člověk zamyslí, tak... kdo by dělal psa androida? ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Druhý díl z šestice kraťasů. Po kvalitním prvním dílu, přichází další dobře zvládnutý kraťas s šmejdem z vesmíru:) . Atmosféra super, tak jako u předchozího dílu. To prostředí tomu výborně napomáhá. Bohužel se xenomorpha nedočkáme jako minule, škoda. Co se týče postav, je to zcela v pořádku, jejich chování je dá se říct na pár výjimek přirozené. Závěr tohohle kraťasu mě ale zklamal. Proto dávám 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený 10 minutový kraťas z Alien atmosférou! Skvělý vizuál, nepříjemná atmosféra, 3 solidní lekačky a docela drsný konec. Tohle můžu! 8/10. ()

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje ve filmu, je „Boom Boom Boom“ od Grace Mesa. (Duoscop)

Reklama

Reklama