Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

POMO 

všechny recenze uživatele

Námět amerického sci-fi hororu s pseudo-vetřelcem na výzkumné vojenské stanici v kázachstánské poušti (rok 1983), Rusama pojatý jako lidské drama o parazitem postiženém kosmonautovi a vědkyni, která mu chce pomoct, protože se do něj zamiluje. Ovšem s americkým vizuálem, žánrovými klišé i archetypálními postavami které už známe odjinud (nelidský velící plukovník, nadšenecký vědec se svědomím atd.). Ok produkce a fajn herci, ale divácký zážitek nepřekvapivý a lehce prozívaný. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, zasadenie do komunistického Sovietu tomu tiež veľa nepomohlo... minimálne čo do uveriteľnosti vývoja udalostí na základni. Čo tam tie postavy predvádzajú, to by si za daných podmienok nemohla dovoliť žiadna z nich. Ale "votrelček" vyzeral vynikajúco, zápletku to malo pomerne hravú a ani spomínané postavy (samé o sebe) neboli úplne márne... skrátka obyčajne vydarený príspevok do žánru, pri ktorom je škoda, že nemal odvahu byť niečím viac alebo aspoň byť iný do všetkých dôsledkov (čo je všeobecný a najväčší problém súčasnej, komerčnejšie ladenej ruskej kinematografie). ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivé dílo, se s píše minimalistickými prvky, dokáže zejména na začátku napnout a překvapit. S postupem času to ale ztrácí rytmus a integritu. Ani ne tím, jak se odhaluje pozadí tvora, ale tím, jak se hlavní ženská postava začne vymykat mantinelům zobrazených na začátku. Její chování na konci příliš nesedělo do zobrazení v první hodině filmu. Jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout a ke konci si uvědomili, že jim schází ryze kladná postava. Násilně pak namontovali naivitu tam, kam se naprosto nehodí a tím rozhodili správně směrování hlavní linky. Mám problém i úplným závěrem. Nehodí se k předchozím věcem. Celkově linka dítěte je zbytečná a s klidným srdcem se mohla vynechat. Výsledkem je pak vizuálně podmanivý film (místy mi to připomínalo herní Control), kterému trochu došla šťáva. Neměl by se však zatracovat, neboť působí rozhodně lépe než Prometheus a Alien: Covenant. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jak to tak sleduji přestanu asi věřit lidem co dělají popisky na titulky.com. Tady někdo sliboval ruského vetřelce a realita je taková, že to nedosahuje kvalit ani Vetřelců vs predátorů 2. K ději zhruba takhle spadne ruská raketa s 2 kosmonauty jeden umře a jeden přežije s tím, že něco v něm je. Zjistí to jacýsi hlavouni a snaží se na to přijít jak by to ochočily zhruba tak. Většinu filmu sledujeme konverzační drama mezi ženskou a zhruba 2 chlápky mimozemšťan vypadá parádně a dobře vraždí , ale k čemu to je, když je tam jen zhruba 30 minut z 113. 40 procent nejlepší komentář Mamlas jednoduše shrnuto. P.s. co měly znamenat ty pasáže s tím klukem koho zajímá malý spratek co neumí chodit a někdo mu pošle boty. Asi chtěly zbytečně natáhnout stopáž. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Nečekejte akci, tady se sází na atmosféru. A ta je solidní. Samozřejmě že se v tom můžete šťourat, proč todlenctotámhleto, ale v tomhle případě by to byla škoda. Protože ten film je opravdu dobré sci-fi a rusové mě překvapili. I když se obávám že je to zase na dlouhou dobu poslední dobrá věc co od nich přišla. Tou poslední byl Ночной Дозор. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama