Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec Tony si hraje se svým otcem, když se najednou obloha zatáhne a objeví se bílé světlo, které otce pohltí. Příběh pokračuje po třech letech, když podivná věc spadne z nebe a začne zabíjet. Ovšem tato věc brzy umírá, ale ještě předtím stačí znásilnit jednu ženu. V ženě začíná růst něco záhadného a když porodí, tak všichni s hrůzou zjišťují, že je to Tonyho otec. Přiletěl zpátky, aby zde připravil planetu pro vesmírné zabijáky? (Chupacabre)

(více)

Recenze (54)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo spomínané viacerými užívateľmi - úvodná tretina Xtra je skutočne výborná, potom však tvorcovia ako keby upustili od zámeru natočiť invazijný emzácky horor, čo filmu vôbec neprospieva. Trochu mi vadili sekvencie so zhmotnenými predstavami malého chlapca a iritoval ma najmä liliputánsky klaun, ktorý z môjho pohľadu pôsobil otravne. Tieto vsuvky považujem za zbytočné a rušivé, našťastie dej o chvíľu opäť naberie grády, objaví sa trochu gore a dobré masky a napriek spomínaným výhradám hodnotím Xtro kladne. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pri tej scéne rodiaceho sa dospelého človeka ma samozrejme napadla scénka z Ace Ventura 2. Veľmi komorný snímok s atmosférou dobrou len na začiatku kde hrá space music a to stretnutie mimozemšťana na ceste v noci nemalo chybu ale potom už len nuda až do konca. Vďaka tomu že to je vlastne anglický film sa mi zdalo že je zo 73ho nie z 83. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by bol tento scenár zrealizovaný v USA, nebol by výsledok asi tak zábavný, ako keď to emzáci roztočia v Británii 80. rokov. Na jednu stranu je z toho ťažké wtf s amatérskymi hereckými výkonmi, na druhú ale skvelá zábava. Tvorcom išlo evidentne o nejaké metafory, ale pri pohľade na niektoré scény si v pohode vystačíme len s tým, čo vidíme, pretože pritom musíme gúľať očami. Vlastne mi tu už len chýbali Connie a Doyle pri nejakej tej prestrelke s klaunom a vražedným tankom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY: Naprosto ujetá záležitost, která zřejmě Davenporta napadla v pořádném rauši a kterou spíchl dřív než stačil vystřízlivět. Blízké setkání čtvrtého druhu je záhy vystřídáno bizárním pátým druhem, kdo by nevěděl, jedná se o sex s mimozemšťanem, zde konkrétně o orální spojený s oplozením. Následuje porodnická vsuvka a otázka k zamyšlení, zda by rození dospělých jedinců lidského rodu nebylo evolučně i ekonomicky výhodnější. A poté tipuji vrchol drogového opojení, seznámíme se s oživlými hračkami, pumou neznámého původu, nakaženým dítětem, které sáním boku své chůvy do této naklade svá vejce, kteroužto schopnost mu zase sáním ramene předal jeho biologický otec toho času mimozemšťan. Na závěr otec seřve svého soka v lásce k smrti, promění se společně se synem ve zrůdu a v záblesku trojúhelníkového oka ( to nebude náhoda) odlétají vstříc dalším planetám. Na zemi zanechávají hned dvakrát traumatizovanou matku, poprvé z nevydařené soulože s již měnícím se (mokvajícím) partnerem a hned poté přichází o syna, manžela i milence. Zdrcena odchází domů, kde objeví pumu a mimozemská vejce. Stmívačka a křik. Možná puma, možná vejce, kdo ví... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Xtro je průměrné spotřební videobéčko, kterých bylo v 80 letech tucet. Jen trochu lépe vypadá, ale to je asi tak všechno. Pod poměrně pěkným coverem se skrývá pěkné a slizké monstrum, ale s naprosto příšerným příběhem a celkem dost funny scénama. Kde jinde uvidíte ženskou rodit dospělého chlapa?? Ale dám ty 3* za ze začátku pěknou atmošku, pěkného emzáka a tu třetí? No poměrně napětí. Ale rozhodně si to znova nepustím. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Vďaka niekoľkým ostrejším scénam bol film v Británii umiestnený na takzvané "videonasties" VHS. (Jello Biafra)
  • Režisér filmu Harry Bromley Davenport v rozhovore priznal, že bizarná atmosféra filmu bola absolútne neúmyselná a hudbu pri záverečných titulkoch popísal ako "jačiace syntetizátory". (Jello Biafra)
  • Mimozemšťana, ktorý na začiatku filmu napadne ženu v chate, hral v skutočnosti mím v kostýme. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama