Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 32

(série)
USA, (2020–2021), 8 h 4 min (Minutáž: 21–23 min)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Zajímavosti (85)

  • V této sérii došlo v českém znění k přeobsazení ředitele Skinnera. Pro Dalimila Klapku vzhledem k věku už bylo zkrátka náročné a namáhavé měnit hlas. Proto se sám rozhodl této dabingové role vzdát a ponechal si pouze dabování dědy Simpsona, kde nemusí hlas tlačit tak do hloubky. Zastoupil ho herec a dabér Petr Stach. (ČSFD)
  • Výroba 32. série byla ovlivněna pandemií koronaviru. Výkonný producent James L. Brooks ale již od začátku podporoval zaměstnance, aby pracovali z domova, a tak vzniklo všech původně plánovaných 22 epizod. Sám hlavní producent seriálu Al Jean v jednom rozhovoru uvedl, že produkce nevynechala jediný den a ani nezpomalila. (SONY_)

Simpsonovi - Utajený šéf (2020) (epizoda) (S32E01)

  • Ve skupině specialistů, kteří vyrábějí Burnsův převlek, je i specialistka na masky z filmové série Mission: Impossible. (G....)

Simpsonovi - Já, Carambus (2020) (epizoda) (S32E02)

  • Když císař Quimbus jmenuje do senátu koně, jde o narážku na legendu, podle které římský císař Caligula ze svého oblíbeného hřebce učinil zákonodárce. (G....)

Simpsonovi - Já, Carambus (2020) (epizoda) (S32E02)

  • Barticulova vláda v Římě má odkazovat na některá rozhodnutí Donalda Trumpa jako tehdejšího prezidenta Spojených států amerických, včetně obviňování cizinců a budování velké zdi, aby jim zabránila ve vstupu do USA. (G....)

Simpsonovi - Já, Carambus (2020) (epizoda) (S32E02)

  • Přestože se děj epizody odehrává ve starověkém Římě, je velmi podobný Shakespearovu "MacBethovi". Marge hraje v podstatě roli Lady MacBeth, ženy, která využívá svého manžela k páchání hrozných činů, aby se prosadila. Podobnou premisu jsme viděli už v epizodě Čtyři velké ženy a manikúra (2009), kde Marge naléhala na Homera, aby zabil ostatní herce a mohl se tak ujmout hlavní role ve hře "MacBeth". (G....)

Simpsonovi - Já, Carambus (2020) (epizoda) (S32E02)

  • Název epizody je kombinací Bartovy hlášky „¡Ay, caramba!“ (značící překvapení ve španělštině) a názvu knihy a televizní minisérie Já, Claudius (od r. 1976). (ČSFD)

Simpsonovi - Dějiny umění (2020) (epizoda) (S32E03)

  • Studenty ve třídě Verrocchia jsou: Barticelli (odkaz na malíře Sandra Botticelliho), Dolphatello (odkaz na sochaře Donatella) a Ralphael (odkaz na malíře a architekta Raffaela). (G....)

Simpsonovi - Dějiny umění (2020) (epizoda) (S32E03)

  • Na pozadí scény s Vočkovou písní se objevují známé obrazy: „Hvězdná noc“, „Olivový sad“, „Továrny v Asnières“, „Bramboroví jedlíci“, „Ložnice v Arles“, „Statek v Provence“, „Žárovkové pole“, „Sběr oliv“, „První kroky“ a „Rybolov na jaře“. (G....)

Reklama

Reklama