Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (181)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem měl tento snímek vidět někdy před 20 lety, aby se do mého hodnocení podepsala troška těch nostalgických vzpomínek. Bohužel jsem film viděl dnešníma očima a bylo to něco strašného. Hlavní hrdinka Lucka je nepopsatelně otravný tvor s nepopsatelně nepříjemně vysokým hlasem. Jediné, co se mi v tomto případě líbilo, byl hudební podkres ke scénkám, kde formeláci řádili. Byl použit velmi netradiční styl a skvěle to k tomu sedělo. A vůbec celkově byla hudba moc pěkná. Škoda, že to nelze říci o příběhu, který nudil ve velkém stylu. [10 %] ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Dvě formelové postavičky ožijí v jedné krabičce, a začnou se dít věci. Trochu to připomíná Chobotnice z II. patra. Poznámka: Těmhle dětem rozhodně Facebook nechybí. 🙂👍 A je to krásné dětství. Film je hlavně pro děti, ale nostalgicky můžete zavzpomínat i vy starší 30 let. Poznámka: Kouzla všem zamotají pěkně hlavu. Poznámka: Ta voda v bytě je síla. 😀 Hvězdiček 3 ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Lucie postrach západoněmecké ulice. To vše určeno primárně pro německé západní děti žijící v NSR. Ovšem není důvod aby se nepodíval i děti v ČSSR a také DDR. Ta rozdílná “západní” mentalita je dobře viditelná v roce 1984 kdy jsme to viděli poprvé tam něco nehrálo, malý kluk s helmou a skejtem v ruce, dědeček v obleku a nažehlený oproti našim odrbaným důchodcům nemaje nic natož Mercedes. Kolářová ošmigáná jako správná Němka i Hanzlík je německý typ tedy “casting” vše na 1 co se týče námětu kluci s plastelíny nebo německy formely, budiž. Jen jsem nikdy nepřišel na chuť “uječen锎anetě Fuchsové, ta se mi nevadila až jako větší méně upištěná v české verzi s nádechem také západní Evropy tj. Chobotnicím které se mi líbilo víc než malá zlodějka co štípla Formelu od Necrmanna. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a půvabný film pro děti. Dětská fantazie osamělosti prázdnin se zhmotňuje ve dvou oživlých postavičkách z formely, barevné modelíny. Film je sestříhán z původního seriálu, vyrobeného pro západoněmeckou televizi WRD. A i když se seriál natáčel v Praze, tak jsou v něm patrné německé reálie. Dětská fantazie nemá omezení, naopak získává na rozměrech v době osamělosti. Lucie (rozkošná holčička Žaneta Fuchsová) prožívá konec letních prázdnin sama doma, když jsou kamarádky pryč a parta starších dětí ji nechce přijmout mezi sebe. A v tom se právě dostávají na svět oživlé barevné figurky formeláků, ukradených v touze po přijetí do party. Malej zelený (hlas Jiřina Bohdalová) a Velkej oranžový (hlas Josef Dvořák) pak rozehrávají s malou Lucií kolotoč zábavy a potrestání zlobivých a morousů. Malej a Velkej nezkazí žádnou zábavu, naopak přináší notnou dávku invence v kouzelných rošťárnách. Z dalších rolí: ustaraná Luciina maminka (dobrá Daniela Kolářová), bojící se o svou holčičku, hodný Luciin tatínek (dobrý Jaromír Hanzlík), hrdý na její lumpárny, vstřícný Luciin dědeček (Jiří Pleskot), nekazící žádnou zábavu, přísná paní Richterová (dobrá Hana Maciuchová), její nezbedný syn Osvald (Michael Hofbauer), velitel party starších dětí (Mahulena Bočanová, Saša Pirná, Pavel Miko a Ota Bláha), kteří se díky formelákům přesouvali od Osvalda k Lucii, doběhnutý detektiv obchodního domu (Otto Šimánek), překvapený zubař (Bořík Procházka), a jeho malý pacient (Lukáš Bech), toužící vidět malé tuleně. Dospělí jsou překvapeni, děti jsou nadšené, a duše každého se alespoň na chvíli vrací do doby kouzelného dětství. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju, jak jsem si uplácal vlastní Friedrichy. Už od malička jsem byl šikula , takže nebyli tak tragický jako ty Osvaldovo, pro mě byli tenkrát k nerozeznání od těch filmových. Jen jsem neměl novou pastelínu a vytvořil jsem je z tý za ty roky používaný, ze všech barev smíchaný, velký tvrdý, šedivý hroudy:-). Jo, byl jsem to tenkrát nenáročné a šetřivé robátko. Ale žádnej blbec, s tím, že mi obživnou jsem nikdy nepočítal;-). 85%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Filmový debut Mahuleny Bočanové. (JARDAHONDA)
  • Když Lucie (Žaneta  Fuchsová) rozbije při mytí nádobí talíř, tak formeláci jej slepí formelou s tím, že uprostřed chybí kousek talíře a ten vyplní taky formelou. Když pak Lucka talíř otočí, tak je celý i s dílkem, který byl doplněn formelou. (Patrik256)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama