Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chewyho Chase můžu na všechny způsoby. Ať je to špion provádějící operaci v poušti či jako Clark Griswald, vzorný otec a manžel. Zde se zůčastníme s Griswoldovými road movie přes celou Ameriku... Jak nejlépe strávit čas s dětmi , které jak sám Clark říká vidí každý den hodinu ráno a hodinu večer, o víkendu tři hodiny? Kupte si rodinnou káru a vyražte po všech těch Road 66 na dovču na Matějskou v Americkém stylu:-) * * * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, která se umí opřít o sympatické herce a na malém prostoru servírovat opravdu velké množství gagů, ale příběhově ničím nepřekvapí a navzdory bláznivému rázu většiny zvratů si z ní po nějaké době jen pramálo zapamatujeme. Když už mám sáhnout po Griswoldech, Vánoční prázdniny budou vždy vítanější alternativou... ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama