Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po vzoru mnohokráte shlédnuté Policejní akademie se pokouší major Maisner (Ladislav Potměšil) vytvořit stejnou policejní akademii i u nás (samozřejmě s podporou ministerstva vnitra). A stejně jako v americe se mu do školy přihlásí ten největší póvl, který hledá v policejních řadách úkryt před prací, vězením, manželstvím a podobnými kratochvílemi. Navíc se Maisner dozvídá, že má v řadách kadetů i agenta FBI, který má vše monitorovat a podat podrobnou zprávu ... Jen díky tomu, že jsem nedávno měl tu čest shlédnout všech sedm dílů původní policejní akademie, a díky jejím posledním dílům mi nepřipadal Polda až tak hroznej (porovnávat ho s původní policejní akademií ale rozhodně radši nebudu). Co se týče hereckých výkonů, tak jsem ve filmu žádný zmíněníhodný nenašel - snad jen ústřední postava, Ladislav Potměšil extrémně přehrává (nicméně to je součástí scénáře). Naštěstí má film vcelku koukatelnou délku, a tak ve chvíli, kdy se začnete nudit, je tu konec .. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Život je vážně krutý. Plankton si před milióny let poklidně plave ve vodě, nechává se kolébat vlnkami a má velké plány jako každý jiný inteligentní tvor, sní, že se v příštím převtělení probudí jako mamut, nebo jako lovec mamutů, jako rytíř, jako vynálezce, jako matka dvanáctirčat, jako jezdec formule 1 nebo dokonce jako komentátor na csfd, a ono ejhle, po té strašně dlouhé době procitne a ke své hrůze zjistí, že se stal ropou, ze které někdo vyrobil filmový pásek, což by tedy nebylo to nejhorší, kdyby na něj někdo natočil třeba dech beroucí dokument o vzniku a vývoji hemeroidů, nebo kdyby ho muminkova maminka použila k produkci dráždivého smradu, pálíc ho lupou, jenže ono né, Soukup do něho zvěčnil tuhle nebetyčnou blbost. A chudák plankton ví, že nemá šanci na vysvobození, protože je uložen navždy v národním filmovém archívu a na nějakou revoluci uvědomělých diváků, vylamujících těžké dveře tohoto ústavu a ničících nehodnotná díla, skutečně nelze spoléhat. Na filmu mě zaujaly jen dvě věci, spíše tedy dvě osoby: a) Moravec, který si podle mě dodnes rve v nebi vlasy (tedy jako ty kolem uší, popř. si ze zoufalství stříhá culík), protože ví, že na zemi mu stačilo jen málo, nastřelit náušnice, vzít si nějaké ty prsteny a ženské (a chlapi taky samozřejmě) by ho žádaly o autogram a samy mu padaly do postele, považujíc ho za Horsta Fuchse. A dále za b) ten tvor, co se vydával za kluka a ve skutečnosti to měla být holka. No podle mě to bylo přesně naopak, byl to od začátku kluk, a né moc hezký tedy, kterýmu se zkrátka Hrušínský nejml. velice líbil, a tak si v závěru vycpal prsa a snažil se bezúspěšně vydávat za holku. Ani ta scéna ve sprše mě nepřesvědčila, za prvé byla natočena z Potměšilova pohledu, který byl ožralý a na jeho svědectví se tedy nedá spoléhat, a za druhé, i když v té době (asi) ještě neexistoval fotošop, filmový střih i tehdy dokázal věci téměř nemožné. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden polda je podle mě nejlepší českou komedií z 90. let. Sice parazituje na slavné POLICEJNÍ AKADEMII, ale podle mě je mnohem lepší než americký originál. Dělá si parádní srandu z českých policistů. Ty vtipy do příběhu precizně pasují a směle na sebe navazují. Jedna excelentní hláška střídá další. No prostě paráda. [19638. hodnocení, 381. komentář, 47%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Major Maisner přichází na scénu a s ním i jeho „jeblí“ spolupracovníci a banda nováčků. Správná česká kokotina se vším všudy. Nechybí několik opravdu dobrých humorných situací, samozřejmě ani těch trapných, ale divák se u toho docela pobaví. Zvláště máte-li rádi duo Ladislav Potměšil a Rudolf Hrušínský ml. Samozřejmě nesmí chybět ani pohledné holčiny (Krainová, Martincová) a banda tupců v čele s Hrubcem a „Kuřetem“. Já se u toho pobavil, ale že by to byla nějaká pecka…to se rozhodně říct nedá. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No dobře, tak jsme si zkusili policajtskou komedii, sic ne originálně. Jak pejsek s kočičkou do dortu, dali jsme tam všechny vtipy a klišé, která máme rádi a povařili po česku. Ale proč, jako v bufetu je v menu gulášová polívka den po guláši, jste vařili ta pokračování? Tuhle parodii na Izerovu Policejní akademii nenarovnala ani erotická ikona Kudláková, viď Václave! Některé postavy jsou sice povedené a v kontextu i zábavné, ale vetšina trochu trapná a já tohodle myšáčka už víc hrát snad ani nechci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama