Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Komentár z apríla 2017: Možno že objektívne tento film nemá ktovieaké umelecké kvality, ale je to proste kult. Nejde pritom len o nostalgiu. Humor je síce jednoduchší (dialógy tiež), ale funguje to. Nemáte pri tom pocit trápnosti, ale pri iných 90-kových česko-slovenských filmoch, alebo súčasných tunajších komédiach z Troškovej produkcie. O tu kultovosť sa zaslúžil najmä Ladislav Potměšil. Ten sa pre túto rolu narodil. Keď ho vidím dnes ako fúzkatého sedemdesiatnika v terajších trápnych denných seriáloch, tak mi je z toho smutno. Totiž vďaka nemu bol major Maisner proste frajer! Major Maisner, ktorého hlášky sme ako školáci citovali! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím co všichni máte. Trochu se povzneste a hned nesuďte, jen podle toho, že jde o český film. Já jsem narozdíl od vás docela spokojený. Ladislav Potměšil hraje skvěle. Jestli si myslíte, že to Soukup myslel vážně, no tak to ste padlí na hlavu. Je jen otázka, jestli vás bavil ten humor. Mě ano, některé hlášky jsou pro mě nesmrtelné. Vás asi nikoli, ale to je váš problém, protože to vy budete litovat ´´zmařeného´´ času. :-D ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Život je vážně krutý. Plankton si před milióny let poklidně plave ve vodě, nechává se kolébat vlnkami a má velké plány jako každý jiný inteligentní tvor, sní, že se v příštím převtělení probudí jako mamut, nebo jako lovec mamutů, jako rytíř, jako vynálezce, jako matka dvanáctirčat, jako jezdec formule 1 nebo dokonce jako komentátor na csfd, a ono ejhle, po té strašně dlouhé době procitne a ke své hrůze zjistí, že se stal ropou, ze které někdo vyrobil filmový pásek, což by tedy nebylo to nejhorší, kdyby na něj někdo natočil třeba dech beroucí dokument o vzniku a vývoji hemeroidů, nebo kdyby ho muminkova maminka použila k produkci dráždivého smradu, pálíc ho lupou, jenže ono né, Soukup do něho zvěčnil tuhle nebetyčnou blbost. A chudák plankton ví, že nemá šanci na vysvobození, protože je uložen navždy v národním filmovém archívu a na nějakou revoluci uvědomělých diváků, vylamujících těžké dveře tohoto ústavu a ničících nehodnotná díla, skutečně nelze spoléhat. Na filmu mě zaujaly jen dvě věci, spíše tedy dvě osoby: a) Moravec, který si podle mě dodnes rve v nebi vlasy (tedy jako ty kolem uší, popř. si ze zoufalství stříhá culík), protože ví, že na zemi mu stačilo jen málo, nastřelit náušnice, vzít si nějaké ty prsteny a ženské (a chlapi taky samozřejmě) by ho žádaly o autogram a samy mu padaly do postele, považujíc ho za Horsta Fuchse. A dále za b) ten tvor, co se vydával za kluka a ve skutečnosti to měla být holka. No podle mě to bylo přesně naopak, byl to od začátku kluk, a né moc hezký tedy, kterýmu se zkrátka Hrušínský nejml. velice líbil, a tak si v závěru vycpal prsa a snažil se bezúspěšně vydávat za holku. Ani ta scéna ve sprše mě nepřesvědčila, za prvé byla natočena z Potměšilova pohledu, který byl ožralý a na jeho svědectví se tedy nedá spoléhat, a za druhé, i když v té době (asi) ještě neexistoval fotošop, filmový střih i tehdy dokázal věci téměř nemožné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu kazdej ma, podle me to je totalni masakr a dukaz, ze novejsi ceska komedie muze bejt ciste komedie a ne zadny reseni vztahu. Je videt jasna inspirace Policejni akademii, ale tvurci se s tim jeste vytahujou a navic nektere dily i prekonavaj. Muze za to hlavne skvele obsazeni v cele s ultra krutym Potmesilem, kterej hlaskuje jak o zivot. U tohohle se vzdy perfektne bavim. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč takový vynikající český film může někdo tak hanobit. Podle mne to vůbec není kopa sebraných vtipů nacpaných do stupidního filmu jako Kameňák. Tohle je skvost české komedie s vynikajícím hereckými výkony a našim jedním s nejlepších českých herců. Podobně skvělé komedie jsou už jen s Helenou Růžičkovou jako je trilogie Slunce, seno a nebo Trhala fialky dinamitem. Dávám 5 HVĚZDIČEK ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama