Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mnoha ohlasů jsem nečekal nic světoborného, ale výsledek mě poměrně mile překvapil...Nejen že se v "Perníkové věži" najde dost vtipných scének a jiných fórků, které svým způsobem vyvažují nevyrovnaný scénář, ale navíc má Šteindlerův film jedno veliké plus - a tím je samotný závěr filmu...Vlastně ještě jeden důvod, pro který byste měli "Perníkovou věž" zkusit, je skvělý výkon Jana Dolanského. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Perníková věž je jeden z mála novodobých českých filmů, který je srovnatelný se zahraniční produkcí. Ta věta zní sice divně, ale je to tak. Film je moderní a svěží, vtipný i dramatický zároveň, na nic si nehraje. V Čechách po roce 1990 nikdy nikdo nic takového ještě nenatočil (fíha, to je záporných slovíček) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Taky to má sjetý gumy !!" - "Tvůj fotr měl sjetou gumu !! Před dvaceti rokama !!" ;) Škoda, že Milan v tom hrobě, kam se neustále (z)vrací, nezůstal.. I když v souvislosti s jeho další tvorbou nakonec tahle Perníková chloupka není až taková šmíra, zejména dík minimu skutečných hereckých výkonů Dočolomanského s již zde výborným Dolanským a sem tam zdařilé hlášce, protože teprve až Šteindlerovi definitivně hráblo a Nově se začal voblíkat jako stará bába, teprve pak začalo jít (divákovi) opravdu O život.. Bez hlubšího zamýšlení se (pro jistotu) nad obsahem se zdá naprosto jasný pouze jeden fakt, totiž že Martin Němec si jednoznačně líp rozumí s notama než s textem, a tak lze ještě ocenit ten soundtrack, protože ten se mu celkem povedl.. Ve finále takřka stejná zhovadilost jako přehypovaní Samotáři.. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme šli do kina se školou. Vyučující museli být z tohohle obrazu života, kdy je braní drog naoko super zábava, nejspíš dost vyděšení. Jinak poměrně atmosférické a depresivní. Přiznám se, že mě konec docela překvapil. Určitě by se to ale obešlo bez vzpomínkových scének z dětství, kdy se rodiče s lehkým a nepřirozeným smíchem dívají na děti, hrající si ve vodě. "Myslela si, že jsou to nějaký knížky." "No jasně, Pexeso, to je náruživej čtenář..." (147.) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Rádobypatetická věc, u které pochybuju o tom, že ji scénárista zamýšlel tak, jak ji pojal režisér. A sice jako komedii ve stylu Tomáše Vorla, kteréhožto svého guru Milan Šteindler alespoň za odměnu obsadil do epizodní role. Kdyby to celé zvážnělo, tak to mohlo být lepší, byť se to opírá o premisu, že tihle feťáci si druhý den nepamatují lautr, lautr nic. Narozdíl od rodičů. Ti se sjedou z trávy, pak jednou v povznesené náladě vystřelí z pistole a šmahem najedou na totálně vážnej mód. A podobnýma hovadinama se to jen hemží, přičemž infantilita hlavních představitelů byla někdy vážně zarážející- s ohledem na to, že je na papíře stvořil zralej celoživotní rocker. Dávám 2 hvězdičky, dalo se to dokoukat, ne že ne. Ale čučí tomu z bot Divadlo Sklep- a to je na film málo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)

Reklama

Reklama