Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Psy mám rád, ak sa jedná o plemeno Husky, Aljašský malamut, rôzne sibírske psy ako Lajky, Akita Inu, Čivavy, Yorkshirské psy, ale aj Westhighlandského bieleho teriéra, či Basety, Bígle, Jack Ruselly, Slovenské Čuvače, ostatné plemená nemám rád. Tento seriál chodil roky na slovenských a českých televíziách a hrozne sa mi sprotivil, po rokoch som videl už aj všetkú tú naivitu vo filmoch, opakujúce sa príbehy a chyby, či deje. Východná Európa bola vždy braná ako centrum zla a ten pes dokázal skoro všetko, už chýbalo, aby zostrojil aj bombu. Nepochybne psy dokážu veľa a niektoré aj možno viac ako tento, ale bola to taká hlúposť a tak sa mi tento seriál znechutil, že inak nemôžem. Väčšinou sa pri seriáloch pri častom opakovaní ukáže ich príťažlivosť. Napríklad pri Krok za krokom, Dva a pol chlapa, Káčerove, Mladých ninja korytnačkách mi to ukázalo, ako ich mám stále rád a nevadia mi ich opakovania, ba naopak stále sa na ne teším, ale pri tomto sa ukázalo, že to bola samá chyba a mal som z toho až husiu kožu a tá večná rakúska zima ma ubíjala. Sledovať toto po škole alebo pred večerom mi poobedia a večeru vždy znechutilo. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Bez toho psa by nevyriešili ani jeden prípad, takže v tom spočíva absurdita seriálu. Pes tam mal byť ako pomocník toho policajta a nie naopak. Potom z toho vychádza, že Rex má IQ 180 a jeho podriadení v poradí IQ 120, 80, a -20. Rex, čo si myslíš o svojich parťákoch? Hav! Hav! Hav! Súhlasím s tebou. Za všetko môžu hlúpi scenáristi. Ale ako decko som na tom fičal, ale to bude tým, že je to točené pre deti. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte ve světě, kde zákon nemá ruku, ale čtyři nohy. Komisař je sice trochu studený čumák, zato má ale vždy dokonale vyfénovaný sestřih a neodolatelný pohled profesionálního lamače srdcí. K pacce má partičku neschopných policistů, kteří by bez něj byli nahraní jak kazety, jsou ale kvalifikovanými nosiči vody, doručovateli obložených housek, příležitostnými šoféry a vytrvalým publikem, neúnavně tleskajícím vůdci smečky. Chlupatý vyšetřovatel levou zadní řeší desítky případů, které jsou si podobné jako granule granuli a plavným krokem šelmy si razí cestu jednou prostoduchou sérií za druhou. Psi by sledovali Rexe. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co ty naše milé komerční televize vidí na té germánské produkci, že ji sem tak houfně dovážejí. Kdyby se tak ty peníze využívaly třeba na nákup zde nikdy nevysílaných kvalitních kousků z Velké Británie nebo na nějaké "kino náročného diváka" (v rámci možností jejich vzorku diváků, tzn. něco jako byl Hitchcockův cyklus r.1997 na Nově)... vím, utopie. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Hodnota seriálového Rexe byla odhadnuta na plných 700 000 šilinků. (hippyman)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)
  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)

Reklama

Reklama