Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dnešnej mládeži môžeme možnosť výberu rôznych seriálov iba závidieť. Nám musel stačiť aj pes, ktorý stále žral žemle, naháňal šibnutú slečnu, ktorá si o sebe myslela že je princeznou Sisi či hľadal vraha strieľajúceho na nič netušiacich ľudí pri jazere. Na druhej strane, dnešná mládež nemá ani potuchy kto bol vrchní rada Vacátko a tak prišla o viac ako mi. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Zo srdca nenávidím buď vo filme alebo ako to je v tomto prípade v seriáli, keď niekde niekoho zachraňuje zviera. Komisár Rex je seriál tak prepáleného kalibru a ešte s tak otravnými dialógmi, že tu končí hocaká sranda. Hlavný herci sa zvíjajú v ukrutných kŕčoch a divákovi servírujú iba žalostný štvrtinový výkon. A hlavné psisko po prvom dieli otrávené a neskutočne hrdinský vyremixované. Utekaj si radšej nájsť solidnejšiu prácu pán Rex! 10% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

První sérii s komisařem Moserem v podání Tobiase Morettiho bych dal tak tři a půl. Postupně tomu docházel dech a po smrti hlavního hrdiny se to všechno zvrtlo. Ačkoliv ani ty první série nebyly nic moc, tak s Gedeonem Burkhardtem přišla do seriálu dost slušná trapnost a po jeho odchodu se z toho stala jen příšerná, odporná nuda o jednom čoklovi a několika pitomcích, kteří uměli hrát ještě hůř než ten pes. Šílený. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který bohužel selhal na scénáři. Námět je sám o sobě velmi dobrý, ale ty dialogy, ta řeč, kterou tam na sebe ti lidé mluví. No hrůza. Ten kdo vymyslel námět by si zasloužil nějakou cenu, protože kdyby se povedl scénář a trochu upravily jednotlivé díly z jednoduchosti do složitosti, bylo by to super. Rexe jsem jako malý do slova žral a rád se kouknu i dnes. První tři série s komisařem Moserem byli nejlepší. Příběhy byli dobré, ale moc jednoduché. Ale co se týče celkového pohledu na seriál v tomto období, dal bych krásné čtyři hvězdičky. Pak když nastoupil Brantner, už to nebylo ono, ale zase se zlepšili dialogy a složitost dílů. Díly ovšem už byli o něco slabší, ale stále bych dal čtyři hvězdičky. Pak přišel Hoffman a Herzigová a už to šlo pryč. Scénář na prd a jednoduchost jako bejk. Představitelé Rexe by si zasloužili zvířecího oscara, kdyby existoval:-). Nejraději jsem měl prvního představitele Rexe a to Reginalda Von Ravenhorsta. I ta první parta byla celkově nejlepší. Vizualita a intra seriálu nic moc. Pro měl byl Rex zvířecí hrdina. Pokračování Návrat komisaře Rexe teda taky nebyl nejhorší, ale už to holt nebylo ono. U mě za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)

Reklama

Reklama