Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě snesitelná vánočně/rodinná romance. Marta Ferencová hraje klasickou dojimací hru o tom, že o Vánocích se plní veškerá přání a sleduje několik různých postav s více či méně důležitými životními příběhy. Scenáristicky je to zvláště při uzavírání daných průběhů křečovité ale jako vánoční podívaná, která by měla zahřát, funguje. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Na krásné věci si má člověk počkat..." Závěr tohoto filmu krásné věci do života všech rodin, kolem nichž se točí tahle vánoční komedie ala Láska nebeská, přinese. Ale nevím, zda k tomu ukázat, že "někdy se zázraky opravdu dějí," musí být divákovi napřed naservírován koktejl plný prvoplánového humoru a trapnosti, případně hysterie v podání postavy Anny Polívkové. Vše začne zcela nepravděpodobnou scénou s volným pádem postavy psychologa (Jiří Langmajer) ze střechy vysokého domu. Tomu se sice přitom asi "rozsvítilo" a tak začne následně zachraňovat toxické vztahy ve své rodině, ač to přitom dělá způsobem, který mi fakt moc vtipný, natož rozumný nepřišel. Nejvíc trapně mi ale bylo při scénách, kde se vyskytovala postava "Santa Clause". Tohle jako májí být reálné vánoce v české kotlině, ptal jsem se sám sebe. Samozřejmě, že se ve filmu vyskytují postavy či situace, které Vás dojmou, to by jinak ani nemohl být vánoční film. Zejména jde o postavu vdovce (Richard Krajčo) s jeho malým synkem. A jestli někdo dokáže (žel na miniaturním prostoru) film aspoň na chvíli trošku rozsvítit, tak je to Jaroslav Dušek spolu Evou Holubovou (viz třeba: "Děj něco... Co? Třeba auto... Brm, Brm....":D"). Ale tedy celkově jsem z tohoto filmu hodně rozpačitý a asi jsem i v jeho průběhu trošku zalitoval, že jsem se nechal (ani nevím přesně čím) zlákat zajít na něj dnes do kina. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Docela hledím na to, že je to český film jelikož tolik sympatických postav v českém filmu snad nikdy neuvidíte. Povedli se i dětští herci a nejsou to takoví ti , které by jste nejraději zabili co se vyskytují v českých komediích překvapil i Krajčo z kterého jsem měl obavy jestli to zvládne zahrát a celkově to působí milým dojmem.  80 procent ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska k****ská z brněnského štatlu. Je 24. 12. a moravská metropole  je dějištěm nevěry, zcizení mobilu, samoty rozhlasového moderátora, trablí s láskou, utajeného homosexuálního vztahu, zrození nového života a ještě něčeho navíc. Film využívá prověřený i notně provařený vztahový koncept, v němž dobrá desítka postav, jejichž osudy se v jeden den (zcela nepravděpodobně) protnou, zažívá samé trable a nesnáze ve velkém městě, aby v závěru filmu byla v absolutní extázi štěstí. Baví a překvapí tohle ještě vůbec někoho?! Představte si obludný tvůrčí styl pozdější tvorby Marie Poledňákové, znásobte jej obludnou podbízivou a slabomyslnou tvůrčí tryznou Marty Ferencové a vyjde vám tahle vánoční břečka, co tlačí neumětelsky na emoce i bránici. Pestrá herecká kolekce nečítá herecká motovidla, herci ale neměli k dispozici zajímavě zrežírované a napsané scény, dialogy nepatřily zrovna k libozvučné síle filmu a brněnské lokace nikterak nepředstavují vánoční pohádkovost. Ti, co spoléhali na komediálnost dvojice Eva Holubová a Jaroslav Dušek, musí být zklamáni z jejich několikaminutového proplutí filmem. Richard Krajčo, v téměř  hlavní roli, dokonce předvádí cosi jako herecký výkon. A zbytek herců chce vykřesat z nicotného filmu alespoň drobet kouzla vánoční zasněžené romance, jenže jim to ani trochu nevychází, režie nedisponuje zábavnou originalitou, gagy jsou bída sama o sobě, vánoční atmosféra nevtáhne a ani nijak nezafungovala. Polská předloha mě opravdu neláká. Česká předělávka není vůbec ničím pozoruhodná. A je naprosto jedno, v jaké roční období zavadí o vaše bulvy. Výsledek bude stejně příšerný jak v červenci, tak i v prosinci. 1/10 ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)

Reklama

Reklama