Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta záplava každým novým kouskem se zhoršujících zombie filmů (respektive filmů o různých nakažlivých virech a infekcích, které mají zombie háv a tváří se jako zombie filmy) konečně přinesla nějaké ovoce. Carriers vůbec není o zombie, jen má takový nádech a příchuť (a abych pravdu řekl, takhle by měl vypadat dobrý moderní zombie film), není dokonce ani o viru/nákaze/infekci. Je především o lidech a mezilidských vztazích v napjatých situacích. Horrorový je halvně v tom, že ve vás vzbudí nepříjemné pocity neustálým vyptáváním, co by jste v daných situacích udělali vy a jak by jste se zachovali a asi úplně nejvíce v tom, že vaše odpovědi na dané otázky vám asi nebudou moc příjemné a milé a v mnohém vás překvapí. Carriers jsou silným útokem na vaší mysl, na jakousi zakořeněnou lidskou humanitu, jejíž základy zpochybňuje a staví ji do existenčního světla jen a pouze za daných podmínek jakéhosi bezstarostného blahobytu. Tohle všechno, s naprostou absenci hloupých dialogů a pochybných hereckých výkonů, z Carriers dělá až neuvěřitelně překvapivý zážitek. Více na mém blogu www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhy po apokalypse mám nejradši. Krajiny bez lidí, ticho, klid, návrat ke kořenům a rozostřené lidské vlastnosti, které jsou za jiných okolností pohodlím zásadně potlačeny. Přenašeči vše nádherně nabízí, ale snaží se širokou látku natáhnout do 81 minut. Respektive si snaží usnadnit práci a látku, která by se mohla vyprávět dlouho, si zjednoduší jenom na základní příběh, který v sobě nic zajímavého nemá, ale ta pustá krajina nemá chybu. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Post apokalyptický KNOCKIN' ON HEAVEN'S DOOR prináša osvedčené klišé sveta zamoreného vírusom len v jemných dávkach. V tomto subžánri sa nájdu projekty ktoré dávkujú beznádej, atmosféru zamorenia, psychológiu postáv, zlých vojakov, pokusné firmy, výskyt mŕtvol v pôsobivejšom podaní. Nič to však nemení na tom, že táto vyvážená road movie je pre fanúšikov príjemným spestrením a taký predskokan Romerovho remaku THE CRAZIES. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Àlex Pastor, David Pastor .. V kostře tak trochu (jako vykrádačka) Zombieland a tak trochu otření se o libovolnou pandemii (chřipky). Umírněné, až utlumené a to i v jakémkoliv zajímavějším momentu, který by Carriers oddělil od subžánrové konkurence a vytrhl z hlouby středu pole. Takhle jde jen o (polo)rodinné dramátko, naštěstí s příjemnými herci na pozadí .. na pozadí vlastně vůbec nezáleží. Záleží na plné nádrži pohonných hmot a ty zde vydrží na zázračně mnoho mil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nasadit stavbařský "virus friendly" respirátor, posypat se chloraminem a hurá k moři! Prázdná města, prázdné ulice, prázdné nádrže, prázdná, stokrát viděná pandemická story. Přívlastky jako tlumené, minimalistické, či komorní mohou být při bližším pohledu jen mimikry nudy k uzoufání - až takové, že bych raději sledoval film o přenašečích syfilisu ve francouzském bordelu. Nehledě na to, že herecký projev C.Pinea je mi sympatický jako noční procházka konžským územím moskytů - podotýkám v období rozsáhlé malarické epidemie a obmotán blikajícími světly z vánočního stromečku.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama