Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud má člověk tzv. nakoukáno a neodradí ho zadek prezidenta Leslie Nielsena v podobě seschlé stromové houby, chytat se nejspíš bude. Na rozdíl od Scary Wayans ubylo vyměšování tělesných tekutin a trapnosti, nicméně kroucení bradavkami jakožto tradičně americký folklór zůstalo zachováno. Jó, tomu se holt nikdy nevyhneme, to spíš bude mít Shaquille úspěšnost trestných hodů nad 90 %.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U parodií neočekávám, že budou mít ucelený děj, proto mi jistá útržkovitost v podobě jen pouhých několika vymyšlených scén někdy bez ladu a skladu poslepovaných dohromady nijak nevadí. Tohle je už trochu slabší odvar předchozích dílů, hlavně pro to, že někdy se snaží parodovat neparodovatelné (Válku světů např. jíž bylo ve filmu podle mě věnováno až moc místa a to ve scénách, které nepřinášely žádný humor či možnost parodovat). Pravdou také je, že se často ohrává starý vtípek jak se někdo o něco jebne do hlavy (tohle vás rozesměje jednou dvakrát, ale osmkrát?). Nechybí klasický prdící vtípek (to mě rozesměje vždycky a tady je dost povedený). Úvodní Saw scéna je asi nejlepší z celého filmu, Nenávist taky ujde. Ale tak nějak mám pocit, že scénáristé prostě už nemělli z čeho brát, jen si sepsali seznam známých hororů a jiných filmů z poslední doby a snažili se vymýšlet a vymýšlet a párkrát se jim to povedlo, většinou ale ne a zahrávali si s trapností. Ale rozhovor o nezvěstném byl geniální odkaz ke scénce z jednoho z předešlých SM ohledně probuzení se mrtvý..... Parodie mám rád a málokdy mě zklamou až tak moc, abych dal podprůměr. 2,5* ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu hodně marné. Jedna hvězdička za pár dobrých vtípků na začátku a za pár nečekaně solidních "napínavých" scén (dokonce jsem se i jednou leknul, to bych nečekal). No ale jinak je to ubohé až hrůza. Já fakt ty tvůrce nechápu. Jak to můžou natočit, když to není vůbec, ale vůbec vtipné. Rána do hlavy ať už úmyslná nebo náhodná s následným letem těla několik metrů mi už opravdu nepříjde vtipná. Navíc když se to ve filmu opakuje v každé druhé scéně. Ale to není všechno. I ostatní pokusy o rozesmání diváka končí neuvěřitelně hloupě a dementně. Ano, nebojím se to říct, je to prostě zábava pro dementy. Tomu se nemůže normální člověk smát. Samozřejmě že sem tam se vyloudí úsměv na tváři, ale v drtivé většině případů se mi chce jen vykřiknout "co to kurva je" a ze všeho nejradši bych to vypnul. Po zdařilé trojce přichází tenhle paskvil, který se hodně přibližuje nejmarnější parodii, co jsem kdy viděl - Disaster Movie. Věřím tomu, že příští díl bude lepší, protože liché díly Scary Movie zatím jednoznačně válcují ty sudé. 25% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To mě poser. Mimozemšťani zabili dinosaura." Jako velký fanda srandy, parodií a Davida Zuckera musím konstatovat, že tohle se nepovedlo. Snad za to může má nevzdělanost v oblasti hororů se zlými domy, duchy či divnými společenstvími, ale tahle parodie mi prostě nenabídla ani jednu hlášku, kterou by stálo za to si zapamatovat. A to není mnoho. Humor je tu zkrátka spíše situační, ale rozhodně jsem se z něj neumlátil smíchy záchodovou mísou. Místo toho jsem dostal poučení o tom, jak se dělá penisem díra do asfaltu, jak získat důvěru svých dětí či proč je potřeba podepsat Potratový zákon. A taky jsem viděl spoustu škaredých nahých lidí, ale domluvme se na tom, že nikdy nebudeme mluvit o těch, o nichž se nehovoří. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, že mám chuť nejaký film vypnúť ale pri Scary Movie 4 sa mi to stalo viackrát. Niečo tak stupídne, imbecilné a jednoducho k*k*tské sa len tak nevidí. Možno som sa pár krát pousmial (OSN), nedajbože raz zasmial (Detroit), čo je za skoro 90 minút (áno mal som tú smolu a videl som UNRATED) naozaj "veľa". Dej som neočakával ale scenáristi sa nemusel za každú cenu snažiť sparodovať čo najviac filmov lebo tá nadväznosť je niekedy skutočne debilná a celé je to nakoniec len trápne. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Ačkoliv se postava King Konga objevila na plakátu k filmu, ve filmu obří gorilu neuvidíte. (imro)
  • Když Cindy (Anna Faris) nastupuje do auta, tak auto má sundanou střechu. V dalším záběru ale jede v autě, které střechu má. (dom156)

Reklama

Reklama