Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

„Když na to přijde, taky skáču. Skáču dobře, skáču rád.”„Co když se mi udělá v tom kotníku rosol?” -„Rosol? Vždyť běháš jako srnec!” -„Ale já jim to nedaruju! Hned jak přijedu do Prahy, tak jdu s tím k reviznímu, ta noha je prakticky pryč.” V druhém díle se starý bručoun vydává pro změnu do Tater. „Mluvíš jak Čedok. Tak tam jeď sám!” 70% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Gustav Anděl dostal za odměnu dovolenou, ale nechce ji v zimě. Ještě by se mohl nastydnout. Ale když zjistí, že je tam rekreačka v Tatranské Lomnici, tak se příliš přemlouvat nenechá. Chce si trošku pohlídat milou svého syna a taky mu otevřít oči. Jenže se zmýlil. Ve vlaku potká také starého kamaráda Vyhlídku. Ten už se stačil oženit. Zimní příroda je kouzelná,dodává filmu patřičné kouzlo. Anděl na horách má pro mě sentimentální hodnotu, protože tady jsem se jako malá taky pohybovala a užívala si jarní dovelenou přímo v Zotavovně Morava. Pak tu fotku nějaký dobrák ukradl a poslal do Blesku, kde to otiskli i s patřičným komentářem v jednom seriálu. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

O trošku více zábavy, než když byl Anděl na horách v létě. Pro mě se jedná i o nostalgii, jelikož a protože jsem hotel Morava sám navštívil, stejně tak to pleso. Pravdou je, že v dnešní době se už netočí komedie, které pobaví za 50 let. Naopak, dnešní komedie většinou nepobaví ani dnes. Dřív se točili dobré filmy - i když zabarvené propagandou. Na druhou stranu, dnes nám vládne evropským soudem usvědčený agent StB Bureš... Tak jakápak změna. Z demokracie už také moc nezbylo. Žádný dvojí metr nepřipadá v úvahu, film je to dobrý a baví mě od dětství stále stejně dobře. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Svěží česká komedie, ze zaručené dílny Bořivoje ZEMANA s plejádou českých hvězd v čele s Panem MARVANEM, Josefem KEMREM,Františkem FILIPOVSKÝM atd. Vím, že mladší generaci už takové filmy nic neříkají, připadá jim to archaické. Můžu je utěšit pouze tím, že se i oni dočkají, jak se bude generace po nich smát filmům, kterým oni dnes dávají 5*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„To tady budeme tři neděle? Já nejsem nějakej eskymák, abych tady byl, já musím nastoupit službu. To by to vypadalo, abych měl hned v lednu absenci...“ Minule bubák a morous Gustav Anděl dostal poukaz na letní rekreaci v odborářské zotavovně. Trošku tam pookřál, a tentokrát má k dispozici poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, kde může zároveň proklepnout chování vyvolené dospělého synka. Afektovaný optimismus je zpět a divák lehce tápe, zda se přikloní k nostalgii nebo budovatelské komunistické agitaci, která ovšem není oproti jiným zákeřná. Navíc se i po letech výborně bavím. Navrch kolik já mám okolo sebe lidí, kteří všechno znají, všude byli a od všeho mají klíče… „Gustave, Gustave, viděl jsi? Už umím zastavit!“ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • S podvrknutým kotníkem odehráli několik scén i Josef Kemr a Stela Zázvorková. (cariada)
  • Rudolf Deyl ml. (referent Puleček) si počas natáčania narazil ruku, nohy si zase dolámali technici a ďalší členovia filmového štábu. (Raccoon.city)
  • S filmom Anděl na horách precestoval Jaroslav Marvan všetky vtedajšie socialistické štáty, kde mal veľký úspech. Vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike dokonca v anketách popularity porážal i také filmové hviezdy ako Sophia Loren či Gérard Philipe. (dyfur)

Reklama

Reklama