Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, dobová atmosféra, Vysoké Tatry ako si ich pamätá iba málo pamätníkov a skvelý Jaroslav Marvan vám dodajú peknú chuť si dopozerať tento film. Zažijete zábavné situácie napríklad pri sánkovačke dvoch starých chlapov, ale pre mňa všetok vtip a zábava končí na hoteli, avšak ak pozriem rok výroby 1955, treba to skôr chváliť. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Mně se ta dědkovitost hrozně líbí =) "Vy už se chystáte spát? Já jen, že pod sebou máte nastláno." Marvan i Deyl jsou vynikající. Scénář sice trochu plytký, ale tihlecti dva výtečníci to vyvažujou. Nechápu, že někdo nadává, že je to prošpikovaný propagandou - vždyť tam neni skoro nic a když, tak je to akorát tak vtipný (rozhodně z toho nemrazí ani to neni nijak zvlášť protivný nebo nepříjemný...na rozdíl od jiných klenotů ;) ). (75%) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen v létě do Javornice, ale napřesrok v zimně do bratrské Tatranské Lomnice. Pohled do soukromí pana revizora plus budovatelská reklama na zimní rekreace, kterých bylo tolik, že o ně nebyl zájem, ale také na rozvernou, ovšem nadplán pracující mládež. "Tady jste mi napsali, že mě posíláte na rekreaci..." Tato věta hovoří za vše. Ovšem byli tu i ti druzí, kteří jeli na rekreaci nucenou, daleko na východ a někteří se nevrátili. Dnes už zbyla jen socialistická agitka využívaná českými mediálními kapitalisty. Tento fakt by musel působit na dělníka v padesátých letech stejně absurdně, jako pro dnešního dělníka vrácený poukaz na plně hrazenou rekreaci. "Má pravdu, Mejzliku..." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obraz dějin zobrazen líbivou formou, jak se to tehdejšímu režimu líbilo. Děj je fakt líbivý a lidský. Revizor Anděl coby Jaroslav Marvan je velice zajímavý tvor. Ještě zajímavějším je ten chlubil, co všechno umí, všude byl a všechno zná. A nejlépe umí padat na lyžích. Kemr se Zázvorkovou jsou takoví typičtí bezdětní manželé té doby. Ono vůbec celý tento film je takový obraz té doby, kdy film vznikl. Jak se tehdy trávily dovolené, co lidé nosili a jak se chovali. To je dneska už nepředstavitelné. A to vše na pozadí krásných záběrů Velkých Tater s výletem lanovkou na Lomnický štít. [12407. hodnocení, 235. komentář, 72%] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Propaganda poněkud ustoupila do pozadí, do popředí vstupují rodinné vztahy, láska a podobná klišé, nechybí několik humorných situací, celkově je tohle pokračování podstatně stravitelnější. Jednou za 10-15 let se na to podívat dá, kdyby se člověk zrovna hodně nudil a neměl po ruce žádnou lepší zábavu;-). 56% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Film vidělo v kinech přes 4 milióny diváků. (cariada)
  • Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná. (Divočák)
  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)

Reklama

Reklama