Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

F.man 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších. Hlavně díky povedenému mixu klasické pohádky, moderního světa, inteligentních dialogů a samozřejmě muzikálu. Nikdy bych netušil že to řeknu, ale Vondráčková a maličký Neckář jsou zde vynikající. Vlastně stejně jako všichni ostatní. Kdo by kdy zapomněl na dvojici Kemr - Vostřel nebo krále Záhorského a Marvana? Prostě jedna z těch velmi mála pohádek, které můžu každý rok. A miluju a maluju. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dala opáčko a vyplatilo se, jedná se o moc pěknou pohádkovou komedii se spoustou hezkých písniček, ústřední dvojice Helena Vondráčková a Václav Neckář působí sympaticky, jejich tatínkové Bohuš Záhorský a Jaroslav Marvan jsou báječní, Darek Vostřel a Josef Kemr fantastičtí, no a František Dibarbora jako žalářník nemá chybu.. Pochvalu zaslouží zdařilý scénář, příjemná hudba i hezké texty písní, celkově mi to sedlo a líbilo se mi to.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se mi to podařilo, ale tohle je další z těch pohádek, který jsem se až do roku 2014 úspěšně vyhýbal. Ty písně, které zde jsou, jsou ale prostě jedinečné a člověk je prostě zná, i když pohádku nikdy neviděl. Neckář je výborný, ale výborné jsou také kulisy, které mě postě ohromily. Výprava parádní. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle pohádku zbožňovala. Když jsem se na ní podívala teď po tolika letech už mě to tolik nebavilo. To nejhezčí na celé pohádce jsou písně, jsou povedené, chytlavé a krásně zazpívané. Helena a Václav k sobě docela i šli, i když bylo na nich poznat, že to jsou vlastně neherci. Pohádka má svoje mouchy a místy mě opravdu nudila, ale zároveň má i svoje kouzlo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to měl rád, ale pak jsem na to na dlouhé roky zanevřel, a znovu jsem to vzal na milost v momentě, kdy jsem se dozvěděl, v jak útlém věku Jan Hammer složil hudbu k tomu filmu - to mě naprosto šokovalo a přimělo se na ten film dívat novými očima a docenit to, co mi dříve unikalo. Navíc prostě nejde rozporovat, že (rovněž) mladičká Vondráčková je zde skutečně nádherná, a nedokážu si vůbec v té roli představit někoho jiného. Stejně tak proti Neckářovi lze jen těžko něco namítnout, takže podle mě to nejlepší, co se dá v tomto případě udělat, je užít si v telce film, a pak si ho připomínat poslechem skvělého soundtracku. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)
  • Když před popravou čte Kokoška (Oldřich Dědek) slova: „U příležitosti svatby naší princezny se odsouzenci uděluje milost,“ lze vidět, že tato slova jsou napsána na druhé straně listiny, kterou drží (list neotočil). (HonzaR.)

Reklama

Reklama