Reklama

Reklama

Super Mario Bros. ve filmu

  • USA The Super Mario Bros. Movie (více)
Trailer 11

Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což jim zatím moc nevychází. Možná právě proto jsou ochotní vrhat se i do úkolů, které jsou zjevně nad jejich nepatrné síly. Chuť jít do všeho po hlavě se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající obří zelené trubky a pár vteřin nato se jí nekontrolovatelně řítí „kamsi“. Na druhém konci potrubí na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, král jednoho ze zdejších království, se totiž rozhodl silou ovládnout všechny ostatní říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni, princeznu Peach, by si navíc rád vzal za manželku. Věčný smolař Luigi po své životní jízdě skončí právě v Bowserově spálené zemi, kde je okamžitě zajat poskoky zdejšího krále. To Mario má mnohem větší štěstí, protože království princezny Peach, kam dopadne, vypadá jako ráj nejen pro houbaře. Peach je navíc fajn holka bez princeznovských manýrů, a tak když se Mario dozví, jaké jí hrozí nebezpečí, okamžitě se jí rozhodne pomoci. Zvlášť když přitom bude moci zachránit i milovaného bratra Luigiho. Zapomíná přitom jaksi na to, že rozhodně není žádný hrdina a že to nejstatečnější, co dosud udělal, bylo utažení povoleného kohoutku. Jenže když jste Super Mario, tak se žádných překážek nebojíte. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 11

Recenze (310)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Po Kocourovi v botách jsem se rozhodl, že dám šanci více animákům než jsem schopnej pochopit (nemám rád animáky). Tady už to hrálo na trochu dětinskou notu, což nebylo ke škodě, ale já jsem už velkej kluk a tohle není moc zábava pro mě. Ale Maria znám už roky a roky, hrál několik jeho her, ve světě se nějak orientuju (to hovno s Hoskinsem jsem neviděl) a tak nějak jsem čekal, že film bude bez hlubšího podnětu. A byl, alespoň pro mě. Co musím ale vystřelit nahoru a hlavně díky tomu tomu dám kolik dám, tak je vizualizace od firmy Illumination Studios. Vedle Kocoura a prvního animáku SM je to to nejhezčí, co jsem viděl. I když se na plátně odehrával chaos tak to byl přehledný chaos a nikde jsem si nevšiml ničeho rušivého. Dabéři si role užívali, ale na první dobrou tam člověk poznal Jacka Blacka a jeho Bowsera. Ten byl super. A taky ta depresivní hvězdička v žaláři, ta je můj spirit animal. 4* a.k.a 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľký fanúšik, predovšetkým ten nostalgický, si môže automaticky pridať jednu * navyše. Výborne zvolený vizuál, ktorý bude dobre odolávať času. Sú do tej hodiny a pol narvané všetky mysliteľné detaily tohto sveta, a počet ktorý zachytíte určí, aký veľký fanda ste. Problémom je totálne tuctová, nezaujímavá, v pamäti neudržateľná zápletka. Tu jednoznačne platí, že forma víťazí nad obsahom. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Filmový Mario je zábavou pro všechny a splněným snem pro hráče. Animovaná jízda od začátku do konce, plná humoru, akce, a především odkazů na původní videohru. I když jsem ji sám nikdy nehrál, pochytil jsem toho opravdu hodně. A znalci budou pravděpodobně v sedmém nebi. O to větší je škoda, že stopáž je dost krátká, takže snímek nedokáže jít tolik do hloubky. S tím souvisí i příběh, který je jednoduchý, což by nutně nevadilo, ale také předvídatelný a plný klišé. Kromě toho nicméně všechno šlape velmi dobře. Celý svět je neskutečně atraktivní a působí opravdu živoucím dojmem díky animaci, barevné paletě a smyslu pro detail. Z toho těží i akční pasáže, které jsou nápadité a několikrát vizuálem připomenou hru – například úvodní běh městem. Hodně se mi líbil i soundtrack, časté variace na ústřední motiv se povedly a několik vybraných skladeb mi do celkové atmosféry také zapadlo. Postavy jsou vlastně fajn. Bowser jako skrytý romantik je skvělý, stejně jako soběstačná princezna Peach. Naopak Mario možná překvapivě není středobodem všeho. Nelze nicméně očekávat jakkoliv prokreslené charaktery, jelikož tvůrci spoléhají především na to, že diváci všechny aktéry znají. Často mívám u podobných filmů problém s kadencí humoru, tady se naštěstí povedlo najít ten správný balanc, několik vtipů je navíc opravdu hodně zdařilých. Celkově hodně příjemná záležitost, i když rozhodně ne bezchybná. 7/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, vcelku vtipné, pořád se něco děje, má to šťávu, tempo a dobrou akci. Bylo to synovo první kino a i já jako zasloužilý otec jsem si užil tu spoustu odkazů na mé mládí strávené u videoher s Mariem. Celý film je protkán i výborným soundtrackem a myslím, že je tak snímek ideálním nejen pro malé caparty, ale i současné třicátníky až čtyřicátníky. Bavil jsem se a užil jsem si to... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Něco na pomezí 3 a 4 hvězd. Oceňuji dosud nejlépe vypadající animaci od Illuminationu i fakt, že Nintendo a Universal mysleli i na "pařany geronty", jako jsem já, ale pořád je to jen hra na jistotu s jasným odfajfkováváním jednotlivých položek, které ve filmu nesměly chybět, aby se merch dobře prodával. Ovšem to neznamená, že tu máme špatný film, pouze takřka dokonale vysoustružený "produkt", který rozhodně neurazí, ale ničím ani nenadchne. Vyzdvihnout je nicméně nutno Jacka Blacka, který si roli Bowsera vysloveně užívá a dá vyniknout i svému pěveckému nadání, což jakožto fanda Tenacious D nesmírně oceňuji. No a depresivní Lumalee si pak v každé scéně, kde se objeví, ukradne film pro sebe. Takže suma sumárum, pokud máte vy (či vaše děti) k Mariovi kladný vztah, rozhodně na film zajděte. Jen od toho nečekejte kulervoucí jízdou, jako byli např. minulý týden uvedení Dungeons & Dragons, kteří k dokonalému produktu přidali i to "srdíčko". A s tím, že příští týden se do kina chystá ještě Renfield, kterému se chystám dát 4 hvězdy, nemohu Maria s čistým svědomím postavit na stejnou úroveň, když je letošní jaro v kině tak nadupané. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • První zmínky o filmu se objevily už v roce 2014, kdy se při masivním úniku dat společnosti Sony Pictures zjistilo, že Avi Arad a Tom Rothman vyjednávali s Nintendem o produkci filmu. V roce 2017 se pak objevily zmínky, že Illumination s Nintendem uzavřeli smlouvu. (petr.koca)
  • Charles Martinet, hlas Maria ve videohrách, namluvil svou postavu Giuseppeho ve většině světových jazycích. (Lucas005)
  • Když Mario s Luigim získají power-upovou hvězdu, hraje v pozadí píseň z původní videohry, která se spustí, když hráč získá speciální hvězdu. (SpiderBoy)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Reklama

Reklama