Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický víkend hlídkového vozu v ulicích pražského centra. Poručík VB Josef Kabát (J. Vinklář) denně s kolegy projíždí v hlídkovém voze centrem Prahy. Svůj rajón nade vše miluje a nevyměnil by jej ani za pohodlnější život v kanceláři či na dispečinku. Poté, co někdo z občanů zavolá na tísňovou linku 158, vyjíždí Kabát k různým případům, ať už nehodám, krádežím, výtržnostem či přepadením. V jednom vykradeném bytě najde po pachatelích rozbité dioptrické brýle a utržený kus kožené bundy. Přesně takové věci nosí jeho osmnáctiletý syn Pavel (M. Dlouhý), který shodou okolností ve stejnou dobu zmizel, údajně s kamarády na chatu. Kabát však nemá čas řešit své rodinné problémy: po ulicích Prahy se totiž potlouká příliš mnoho zlodějů a pochybných existencí. Nejhorší z nich je dvojice mladíků, kteří právě znásilnili a zavraždili nevinnou dívku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

quixote 

všechny recenze uživatele

Některé aranžované souboje, "choreografie", Vinklářovy chleby s máslem, pražská rádoby drsná galérka a celý ten "umělecký" opar filmu dnes působí opravdu mimoňovitě, až je z toho člověku zle. Obávám se, že na filmu je dnes nejcennější právě to , že - díky tomu, jak v něm příslušníci VB, věrní to strážci bezúhonného a pracovitého socialistického člověka před kriminálními živly, jezdící do úmoru pražskými ulicemi - zachycuje vzhled centra Prahy 80.let. Takhle už Prahu nikdo neuvidí. Nějaký Čáslavský 23.století bude mít prima materiál pro své střiháky. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Zkušení příslušníci VB Josef Vinklář a Jiří Štěpnička projíždějí se svým mladým kolegou noční Prahou a setkávají se s více či méně závažnými přestupky proti zákonu. Při jedné akci nalezne Josef Vinklář kousek bundy a stejné brýle jaké má jeho syn. Jelikož nebyl přes noc doma začíná mít podezření, které nakonec vyvrátí přítomnost syna u jedné slečny. Při poslední akci je příslušník Josef Vinklář smrtelně zraněn nožem. Celkově chybí snímku lepší a duchaplnější scénář. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

- 158 - Veřejná bezpečnost! Když jsem tak sledoval Tísňové volání, vybavil se mi mnohem mladší film s N. Cagem - Počítání mrtvých. Jezdí tam jako člen záchranné služby po nočním New Yorku a sbírá feťáky, ožraly, noční zraněné a vozí je do špitálu. Během té dlouhé únavné práce už ví koho poveze zítra znovu, koho nemá cenu sbírat protože se probere sám a kdo je na tom fakt blbě... V Tísňovém volání se ocitáme na palubě žluto-bílého žigulíku VB a trávíme s hlídkou několik ,,běžných nocí'' roku 1985. Vozidlo řídí zkušený poručík mazák Vinklář, sekunduje mu parťák Štěpnička. Máme možnost nahlédnout pod noční pokličku Prahy těch let, noční kabarety, valutoví šmelináři, prostitutky, opilá mládež, pankáči i galérka to vše je hlídáno bedlivým okem osádky žigulíku brázdícího nočními ulicemi. Nevím co to mělo vše v souhrnu říci. Měla to být kriminálka očima hlídky VB? Film propagující a ukazuijící těžkou práci střážců půlnočního království Gustava Husáka? Je to takový maglajz, jehož (byť notně koncentrovaně) jediné plus vidím ve znázornění a vlastně zdokumentování tehdejšího nočního prostředí našeho velkoměsta. Ty diskárny, bandy punkerů, hospody i olezlé fasády všech baráků ve všech ulicích fakt stojí za vidění.... Zkrátka další socialistická konzerva. Dvě brýlové obroučky. * * ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zápory: 1. Necharismatická koule Vinklář, která zasypávala svoje okolí neuvěřitelně patetickými kydy. Navíc se ukázala jako velmi nehospodárné těleso, na vyprodukování jednoho kecu do sebe musela natlačit minimálně dva chleby se salámem, takže žrala od začátku až do konce. 2. Nejasný konec. Byl ten někdo zapíchnutý, nebo jenom popíchaný? Klady: 1. Film ukazuje, že socialismus byl daleko horší než to, co u nás máme dnes. Vládla tady daleko větší kriminalita - během jednoho večera řeší Vinklář and comp. znásilnění, vraždu, přepadení, loupež, vandalství. Ulicemi, diskotékami a hotely se potulovala všelijaká individua, od tvrďáckých vymydlených punkáčů přes hambaté tanečnice s liliputem až po prostitutky. 2. Největším kladem je oněch pět závodních cyklistů, kteří se na začátku filmu na pár sekund mihnou... a to je pro mě dostatečným důvodem, aby toto dílo dostalo pět hvězdiček. A je to od csfilmu doopravdy moc hezké, že dávají takové tématické snímky k právě probíhající tour de france. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Nezajímavý a nudný film, prakticky o ničem. Posádka hlídkového vozu VB brázdí ulice Prahy a přitom řeší různé situace od banálních až po nejzávažnější. Tvůrci chtěli určitě ukázat nelehkou práci řadových příslušníků VB v dobrém světle, ale byla to neskutečná nuda. Možná proto, že ukázat příslušníky VB v dobrém světle je téměř neřešitelný úkol. Film nakousl spoustu témat a situací, ale téměř žádná nebyla dotažená do konce, uzavřená. Ono to sice asi odpovídá realitě takové hlídky, která vyřeší akutní problém a zavolá jiné kolegy, kteří věc dokončí, ale z hlediska diváka to byla nuda. A ten konec! Jedno oko nezůstalo suché. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama