Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smitha nemám rád. Zdalo sa, že Hľadám Amy bude výnimkou a pri premiérovom sledovaní dostala odo mňa štyri hviezdičky. Bohužiaľ pri repríze som to musel skorigovať. Viem veľmi presne, čo na filmoch Kevina Smitha priťahuje divákov a viem takisto, že presne to isté mňa odrádza. Takže môžem skončiť tým, čím som začal: Filmy Kevina Smitha nemám rád a hľadám Amy je z jeho filmov najlepší. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uf, to už je let, co jsem tento film viděl poprvé... Dneska už je to vlastně film pro pamětníky a je to na něm i trochu vidět. Při dnešním návratu jsem měl neodbytný pocit, že bych měl ze svého původního hodnocení hvězdičku ubrat, přesto jsem se ji tam nakonec rozhodl ponechat, protože Ben Affleck hrál blba Holdena tak přesvědčivě, jakoby to ani nebyla filmová role. Druhým důvodem pro ponechání hvězdičky byl rozhovor, kterým byl Holden uveden do tajů lesbického sexu. Hodně pomohlo i to, že k lesbičkám (na rozdíl od všech ostatních pochodujících pod duhovými vlajkami) mám hezký vztah. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith zjevně ujíždí na vyšinutých postavách, o kterých dokázal své diváky přesvědčit, že jsou tak nějak opravdovější než existence z filmů jiných, protože je zajímají pitomosti nejen popkulturní, napadají je "sprosťárny", které kolikrát i realizují, otevřeně se baví o sexu a dokonce mají chyby, např. jsou paranoidními, sobeckými, egoistickými idioty, žárlivými psími ocásky či k nalezení vlastní sexuality se prošukávajícími ženštinami. Subjektiv na takových postavách tolik neujíždí, ač uznává, že je s nimi větší legrace než s upravenými, vzdychajícími krasavci. +++++ Fascinuje ho, že lidé tu užívají slova "realistické" či "ze života". Snad si též nejeden vztah zhatili tím, že doufali srovnat se s bouřlivou sexuální minulostí své partnerky a odcizením kamaráda tak, že jim navrhnou společný sex, penis i konečník. Subjektiv nepojal podezření, že by Smith snad o nějakou realističnost, vyjma postavy Amy (snad?), usiloval. Prostě se jen baví vršením, přeháněním a nemístnou aplikací úvah všelijakých všude queer a útlak žen vidících intoušů, aby oživil tuctový vztah zničený nepravděpodobným finále. Psina? Či psinka? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith sebou jako tradičně přináší ambivalenci. Na jedné straně nestandardní romantická linie s dojezdem, geekovské fluidum, sexuální otevřenost či zajímavý rozbor nacisty Lukea Skywalkera a jeho černobílého táty a na druhé k Holdenově inteligenci neadekvátní švédská nabídka (zřejmě přednesená po užití Jayova zboží) či dětinské chování postav, které by ve svém životě potřebovali opravdový problém, aby věděli, co to problém je. Apropo, když už Mlčenlivej Bob jednou promluví, stojí za to ho poslouchat.. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jason Lee a Joey Lauren Adams jsou špičkoví, Ben Affleck jenom hodně slušný... Vysoustužené dialogy které geniálně balancují na hraně nevkusu a peprnosti, uvěřitelné emoce a strašně zajímavý příběh s miliónovým námětem. Řešení svých osobních privátních problémů a la Holden mě trošku vyrazilo dech :-) No a konec je dokonalý. Pokud o Smithovi z nějakého důvodu pochybujete (tak jako já předtím, než jsem viděl Amy), zkuste tenhle kousek... A pokud vám čirou náhodou nesedne, jste ztracený případ :-) 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)
  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)

Reklama

Reklama