Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith ve svém černobílém debutu teprve sbíral síly a až ve druhém filmu skutečně předvedl, co umí a kam až jeho láska k popkultuře sahá. Scenárista, režisér a herec v jedné osobě se nezdržuje dlouhým vysvětlováním a nasadí vražedné tempo dialogů, hlášek a absurdních situací hned od prvních minut. A přitom je to tak jednoduché... stačí jeden obchoďák, dva hrdinové, které ráno opustily něžné polovičky, takže zabíjejí čas ve světe komerce a snaží se na milované zapomenout (neúspěšně), velikonoční zajíček, drsný hlídač, Jay s Tichým Bobem a... No, ve skutečnosti stačí jen obchoďák, který Kevin Smith zaplnil tak rozmanitou skupinou postav a absurdních nápadů (boření lešení, dítě na eskalátoru, sexuální výzkum, zadní sedadlo Volkswagenu, parodie na seznamovací soutěže, plachetnice... atd.), že by to jiným stačilo na několik filmů. Smithova síla ale tkví především v dialozích, popkulturních narážkách (namátkou... dialog o sexuálním životě Supermana, všudypřítomné Hvězdné války a neustálé odkazy na comicsy) a vypointovaných hláškách (Vyberte si, je lepší „Ani peklo nezná tolik nenávisti jako žena opovrhující Segou.“, nebo „Miluju pach komerce po ránu!“?), kterými Flákače napumpoval k prasknutí. Ten neskutečný uragán nápadů navíc vykulminuje do šíleného finále, které si - bohužel dodnes nijak moc známý - herec Jason Lee ve své nejlepší roli vychutnal se vším všudy. Kevin Smith po Flákačích natočil řadu dalších skvělých filmů, ale takové provázanosti, nabušenosti a bezchybně fungujícího načasování fórů jako u Flákačů dosud nedosáhl a z pohledu na poslední film už ztrácím naděje, že ještě někdy dosáhne. Ale jsou tu a jen čekají, až po nich sáhnete... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jednou jsme spolu spali, na lyžařském výcviku, pamatuješ?" "Tos byl ty?" Mám filmy Kevina Smitha rád. Doslova miluji Hledám Amy, hrozně mě baví Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder a Dogma, Mroží muž je úlet a i Zack a Miri točí porno je sranda. Když jsem ale před lety viděl jeho první film, dodnes oslavovaný a vynášený, tedy Podvodníky z New Jersey, trochu jsem protáhl bradu, protože mě to zrovna moc nevzalo. A podobně to mám i s Flákači, dalším jeho hodně vynášeným filmem. Sledoval jsem to na třikrát, prvních cca 20 minut jsem dokonce přemýšlel, že to vypnu. Pak se to trochu rozjede, ale tak nějak mi to moc nesedlo. Částečně za to může Jason Lee, protože mi není moc sympatický. Trvá fakt dlouho, než mě to začalo bavit a počítám, že za pár dní si z toho budu stejně pamatovat jen Joey Lauren Adams. Ještě mě tedy čekají Clerks 2, abych pravdu řekl, moc se mi do nich nechce. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film. Smith opět dokazuje, že má smysl pro fuckování a ví, jak ho použít v ten správný čas, aby bylo cool, ale nenucené. Někde jsem možná měl pocit, že to přepískl a někde, že to úplně nevyužil, ale to asi každý, kdo není Smith - v tom není problém. Nejvíc mi vadí to, co na Smithovi vždy - že i přes ten free - cool - in povrch je to vlastně neuvěřitelně jednoduchý příběh s tím nejsladším a nejokoukanějším poselstvím. Nicméně i to Smith dobře zvládá. Slušné čtyři hvězdy. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Brenda?" :) Poriadne vtipný film, len tie všelijaké odkazy na komiksy ma nebavili a Smith sa opäť ako pri viacerých svojich filmoch nedokázal vyhnúť trápnejším a zbytočným okamihom(námatkou palec v zadku a čokoládové preclíky, zvracanie...), ale niektoré okamihy boli zase geniálne...Za pozretie určite stojí. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kamarádi Brodie Bruce (Jason Lee) a T.S. Quint (Jeremy London) dostanou od svých holek kopačky ve stejný den a jdou se poflakovat do nákupního centra... Snímek nabídne celou řadu zajímavých postav. Stan Lee má na míru ušitou roličku, snaží se navést Brodieho (všetečné otázky ohledně sexuálních orgánů superhrdinů), aby se udobřil se svojí dívkou. Willam (Ethan Suplee) snažící se najít schovaný 3D obrázek, který ostatní vidí okamžitě. Herecky boduje Michael Rooker jako cholerický otec Jared Svenning, který chce pro svoji dceru pouze to nejlepší. Šéf ochranky LaFours (Sven-Ole Thorsen) za celou dobu nepromluví jediné slovo. Thorsen se na filmu podílel také jako kaskadér a v závěrečných titulcích má kredit jako Sven Thorsen. Kaskadérem byl také Chuck Zito (herec, bývalý bodyguard celebrit a exprezident motocyklového klubu Hells Angels Nomads N. Y.). Viděna delší 122 minutová verze. JAY AND SILENT BOB WILL RETURN IN "CHASING AMY" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Shawnee Smith, která se ucházela o jednu z rolí, se podle Kevina Smithe chovala velmi hrubě a zesměšňovala scénář. Poté co ji Kevin Smith vyhodil, ředitel konkurzu Don Phillips se za její chování omluvil. (TomikZlesa)
  • Postava Bena Afflecka se jmenuje Shannon Hamilton. Shannen Doherty byla krátce provdaná za Ashleyho Hamiltona. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama