Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kamarádi Brodie Bruce (Jason Lee) a T.S. Quint (Jeremy London) dostanou od svých holek kopačky ve stejný den a jdou se poflakovat do nákupního centra... Snímek nabídne celou řadu zajímavých postav. Stan Lee má na míru ušitou roličku, snaží se navést Brodieho (všetečné otázky ohledně sexuálních orgánů superhrdinů), aby se udobřil se svojí dívkou. Willam (Ethan Suplee) snažící se najít schovaný 3D obrázek, který ostatní vidí okamžitě. Herecky boduje Michael Rooker jako cholerický otec Jared Svenning, který chce pro svoji dceru pouze to nejlepší. Šéf ochranky LaFours (Sven-Ole Thorsen) za celou dobu nepromluví jediné slovo. Thorsen se na filmu podílel také jako kaskadér a v závěrečných titulcích má kredit jako Sven Thorsen. Kaskadérem byl také Chuck Zito (herec, bývalý bodyguard celebrit a exprezident motocyklového klubu Hells Angels Nomads N. Y.). Viděna delší 122 minutová verze. JAY AND SILENT BOB WILL RETURN IN "CHASING AMY" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kinoverzia: Vyzera to ako standardna romanticka komedia do ktorej Smith pridal mnozstvo popkulturnych odkazov na filmy a hlavne komixy. Dokonca sa objavi aj Stan Lee v nejcool cameu ake kedy predviedol, kedze dostal na starost prejav v ktorom pouci hlavneho hrdinu o citoch. Oproti Clerks sa bohuzial vytratila prirodzenost, takze uz to nepôsobi ako film zo zivota ale ako vykonstruovana komedia s miestami viac a miestami menej vtipnymi figurkami. Vdaka tomu romanticka linia a vztahy medzi postavami nie su take silne a nevyvolaju dostatok emocii. Ale ako nenarocna komedia to funguje slusne a niekokokrat som sa znova zasmial. Bavil ma hlavne running gag s plachetnicou. Takisto Jay a tichy Bob exceluju a predvadzaju kusky jak z nejakej grotesky. Nova hlavna dvojka TS a Brodie svojou nezrelostou dost pripominaju Randala a Danteho. Jason Lee predvadza aj dostatocne dobry vykon a je casto vtipny, ale Jeremy London je dost nevyrazny a ich priatelstvo nie je ani zdaleka tak silne ako Randala a Danteho. Jasonovi to behom tej ich kratkej sceny viac ladilo s Brianom O'Halloranom ako s Londonom. Zensky element je pekny na okrasu ale po hereckej stranke nic extra. Dve hlavne zenske postavy (Shannen Doherty, Claire Forlani) dokonale zatieni Joey Lauren Adams v parminutovom vystupe. No a nakoniec tu su zaporaci. Michael Rooker si toho svojho vychutnava a ulisne prehrava ale Ben Affleck v tomto filme dava za pravdu vsetkym, ktory tvrdia, ze nevie hrat. Nastastie v dalsom Smithovom filme potvrdil opak. Vysledkom je slusna komedia v ktorej Smithove trademarky nefunguju tak silno ako v ostatnych filmoch. Ale co by niektori ini reziseri dali za takyto film. 6/10. Extended cut: obsahuje alternativny zaciatok, ktory pridava dlhu liniu s atentatom, ktora sa tiahne celym filmom. Prilis zabavna nie je. Len vdaka nej vyznie trochu zmysluplnejsie preco Michael Rooker neznasa Londona a nechce, aby s nim skoncila jeho dcera. Ale zase Rookera caka trochu drsnejsi koniec. Naviac je tu aj mnozstvo drobnejsich dialogov na ktore su odkazy aj v kinoverzii, ktore v kinoverzii nedavali prilis zmysel, ale ani neobtazovali. Extended cut povazujem za slabsi, kedze väcsina pridanych scen je nudna. Asi najviac ma potesilo cameo Quick Stopu. 5/10. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOMU ŘÍKÁŠ ROMANTIKA? TOMU ŘÍKÁM ZLOČIN!....“ /// (další) Smithův náhled na ostýchavý a nerozhodný na muže (kluky) bez profesních vyhlídek, životních ambicí a jinejch přívlastků. (Česky pičo! … Dobrá tedy, když to chceš, tak teda osob, kteří (třeba) při orálu prděj.) Klasicky dost filmovejch úvah (třeba nad pohlavním životem Supermana), komiksy, sex… prostě věci, který nás chlapy (kluky) bavěj. Jo a taky tu jsou Jay a Bob (,,těsně“ před tím, než vrátěj úder) a vztahy, který mě (kupodivu) bavěj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si vyndat pískomila z prdele (ne, se srandou to nemá nic společnýho. Nebo jo?). 2.) Co asi můžou znamenat ty obrázky (úsměv, úsměv s řasama, kolečko, kolečko s křížkem…) v deníčku mý přítelkyně. (Nebo je to blog?) 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I love the smell of commerce in the morning aneb Why buy the cow, when you can get the sex for free? 1) Mám pocit, jako bych zabloudil na cizí párty. Jsem sám, nerozumím - mluví se zde čínským dialektem WU. Lidi tu probírají filmy, které viděli, hovoří o postavách, které neznám - jejich svět je mi cizí, nic o něm nevím a nic mi neříká. Is your kiss like a soft breeze, a firm handshake or a jackhammer? 2) Děj je chvílemi dětinský, chvílemi snad i vtipný. Kontrast mezi inteligentními promluvami hlavních hrdinů a jejich veskrze prázdným a neinteligentním počínáním tvoří zajímavé napětí. 3) Poslechněte si například tuto pravdivou historku. He (my cousin Walter) was on a plane to New Mexico when all of the sudden the hydraulics went. The plane started spinning around, going out of control, so he decides it's all over and whips it out and starts beating it right there. So all the other passengers take a cue from him and they start whipping it out and beating like mad. So all the passengers are beating off, plummeting to their certain doom, when all of the sudden, snap! The hydraulics kick back in. The plane rights itself and it land safely and everyone puts their pieces or, whatever, you know, away and deboard. No one mentions the phenomenon to anyone else. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je podľa všetkého kultový režisér. Je to možné, ale pre mňa je jeho meno výstrahou pred sledovaním jeho diel. Spomínané popkultúrne odkazy mi nič nehovoria, jazyk jeho hrdinov ma neohuruje ani nepohoršuje a na filme, ktorý je zaradený do žánru komédií by som sa predsa len chcel zasmiať viac ako tri krát. Takže nabudúce budem už ignorovať aj 80% spokojnosť divákov. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Brodie nosí košily Henry Hudson Regional, právě zde Kevin Smith maturoval. (TomikZlesa)
  • Na tržnici si TS ozkouší kšiltovku Clerks (předchozí film Kevina Smithe). (cubajz)
  • Postavy Brodie Bruce a T.S. Quint jsou odkazy na film Čelisti (1975), kde se dvě hlavní postavy jmenují Brody a Quint, žralok byl přezdívaný Bruce. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama