Reklama

Reklama

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pár pekných vydarených gagov a scénom, Jay a Bob nemajú chybu, no akoby sa Smith ešte po prvých 'Clerks' akoby aj výrazmi a charakteristikou postáv len rozkukával a nevedel ich kompletne zaradiť. Na mňa slabšie štyri hviezdičky, ale vždy, keď si film pozriem znovu, chytí ma viac (prvý krát to bolo za dve). Po pár zhliadnutich dám možno aj päť. 70%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je podľa všetkého kultový režisér. Je to možné, ale pre mňa je jeho meno výstrahou pred sledovaním jeho diel. Spomínané popkultúrne odkazy mi nič nehovoria, jazyk jeho hrdinov ma neohuruje ani nepohoršuje a na filme, ktorý je zaradený do žánru komédií by som sa predsa len chcel zasmiať viac ako tri krát. Takže nabudúce budem už ignorovať aj 80% spokojnosť divákov. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z týchž důvodů, pro které si cením Q. Tarantina, si vážím K. Smitha. Oba se po paměti vrací ke svým oblíbeným snímkům, zde si vypůjčují tu známější, tu méně známé obrazy, jež pak nově zhodnotí, obohatí o nové významy, zkrátka vyšperkují, aby se do nich (tj. oněch obrazů) mohla snáz zaláskovat nastupující generace cinefilů. Kinematografie se tak nutně rodí v kinematografii, a skrze kinematografii přežívá, resp. zde znovu ožívá. ___ Náhoda (?) tomu chtěla, že jsem souběžně s projekcí tohohle filmu pročítal a promýšlel Fiska. A nemůžu si pomoci, ale v ústřední dvojici (o Jayovi a Mlčenlivém Bobovi ani nemluvě) spatřuji čelní představitelé partyzánského modu vivendi, spolutvůrcovství konzumentů. TS a Brodie nepodléhají tržním tlakům, nejsou v jejich vleku, nýbrž se bouří a s postupem času nabývají nad producenty vrchu. Obchoďák se nikdy nemůže stát místem, kde tě obchodníci oberou o poslední výplatu, to vůbec, do obchoďáku se chodí především zevlit. A nepočítejte s tím, že tu vaší date show budu hrát dle scénáře! 80 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOMU ŘÍKÁŠ ROMANTIKA? TOMU ŘÍKÁM ZLOČIN!....“ /// (další) Smithův náhled na ostýchavý a nerozhodný na muže (kluky) bez profesních vyhlídek, životních ambicí a jinejch přívlastků. (Česky pičo! … Dobrá tedy, když to chceš, tak teda osob, kteří (třeba) při orálu prděj.) Klasicky dost filmovejch úvah (třeba nad pohlavním životem Supermana), komiksy, sex… prostě věci, který nás chlapy (kluky) bavěj. Jo a taky tu jsou Jay a Bob (,,těsně“ před tím, než vrátěj úder) a vztahy, který mě (kupodivu) bavěj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si vyndat pískomila z prdele (ne, se srandou to nemá nic společnýho. Nebo jo?). 2.) Co asi můžou znamenat ty obrázky (úsměv, úsměv s řasama, kolečko, kolečko s křížkem…) v deníčku mý přítelkyně. (Nebo je to blog?) 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle Smith byl pro mě asi trochu slabším kouskem. Části, kde figurují Jay a Silent Bob jsou skvělé..jenže hlavní - ústřední - dvojice zaostává. Není totiž nijak výstřední (rozuměj zajímavá) jako třeba Randal a Dante (jehož bylo v Mallrats také vidět, ale tentokrát v miniroličce Gilla). Zajímavé bylo cameo Stana Lee a obsazení Shannen Doherty. ;) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Původní začátek filmu měl záporné ohlasy, a proto se v Los Angeles natočil nový. (TomikZlesa)
  • Postava Bena Afflecka se jmenuje Shannon Hamilton. Shannen Doherty byla krátce provdaná za Ashleyho Hamiltona. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama