Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

Artien 

všechny recenze uživatele

Patrně nejslabší článek celé série. Hudebně je velice nezdařilý. Animace jsou např. v porovnání s Překvapením pro Caesara opravdu ubohé a nepropracované. Strohý styl ubírá na přívětivosti a působí skutečně lakotně. Veškeré animátorské zkratky a triky jsou zde doslova vyždímány ze svých možností, tvůrci se nebáli opakovat některé i delší záběry jen zrcadlově překlopené, aby nemuseli vše kreslit znovu. Samotný příběh by vystačil na dobře propracovaných 20 minut. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím, nemůžu si pomoci. Nikdy jsem nebyl velký fanda Asterixe a asi ani nebudu. Ale je pravda, že co začaly vycházet hrané verze, k těm jsem nějak cestu našel. Snažím se teď projít ty nejlépe hodnocené animáky s Asterixem a upřímně se tak nějak marně snažím najít to, co všechny tolik uchvátilo. Není hloupé, to netvrdím, ale nějak to asi není pro mě. Kleopatra příjemná, tradičně skvělý Caesar. Pobavila mě stávka zvířat :). Na můj vkus se tam moc zpívalo... Ano, lehké zklamání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že to historicky všechno přesně odpovídá, je parádní věc (ne, že by tedy někdy byli Kelti v Egyptě). K tomu se přidá moc pěkný příběh a skvělé vtipy a hned je na světě jeden z nejlepších Asterixů. Jak jsem psal u prvního dílu, tak se tady zpřesnilo "zastřelování" a pokračování je už perfektní. 90% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama