Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe patří k tomu nejzábavnějšímu z populární animované filmové série. Plnění zadaných úkolů polobožských hrdinů je svižné a s hravou přirozeností si utahuje i z nešvarů současnosti. Reklamní podbízení konzumní společnosti dostává nejeden políček, ovšem těžko se hledá konkurence k bizarnímu střetu s nepřehledně nesrozumitelným a přesyceným aparátem zakleté říše byrokracie. Surrealismem se brodíme k příšerám, šibalská lest nenajde účinnou zbraň ani v závěrečném střetu uvnitř cirku a kocháme se absurditou všeho možného. Závěrečné karnevalové veselí může připomínat Felliniho a poražená strana nachází sladká odškodnění v náruči Kleopatry i na ostrově Rozkoši. Čeho více lze s nepřemožitelnými Galy dosáhnout? Zábava, smích, odreagování v důmyslné formě a podání. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Scénka na ostrově Rozkoš byla maximálně trapná a debilní. Ostatní úkoly však byly snesitelné. Některé i zábavné. Nejvíce se mi líbila návštěva úřadu. Celý film je provázen naprosto geniálním situačním humorem, který není ani nijak složitý a věřím, že i děti by si zde přišly na své. Animačně je film dobově slušný. Kdybych měl vypíchnout nějaký ten nej z tohoto filmu, tak s čistým svědomím mohu prohlásit, že tohle je nejvtipnější animák, který jsem kdy viděl. A málem bych zapomněl na skvělou postavu i dabing toho delegáta. Přesto stále nechápu co dělá animák jako tenhle tak vysoko. Pobaví to zcela jistě, ale co dál? Minimálně * * * však dát prostě musím, i kdybych chtěl být přísný sebevíc. A věřte, že tady chci, neboť mi tenhle film prostě tak vysoko překáží a při pohledu do žebříčku bije do očí. Ale sami víte jak se to říká o tom gustu a dišputátu. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle Asterix nějaké nej, tak je určitě ten (no offense) nejujetější:)) Přece jen když má někdo prokázat, jestli je nebo není bůh, musí úkoly být náležitě složité. Nakonec i Caesar by rád jednou odešel na penzi. I s Kleopatrou, prý to byla skvělá kuchařka:) BTW přímo tady je nejlepší historický fórek ze všech, nápověda, je to něco o Brutovi:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama