Reklama

Reklama

Že je mi nevěrná? To za prvé není možné a za druhé jí to neprojde! Americká komedie o žárlivém manželovi, nic netušící manželce a plánu pomsty vskutku ďábelském. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

martins 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, skvělý Dudley Moore a Nastssja Kinski, vše začíná nevinně, Moore poprosí svého italského sluhu, aby mu dohlídnul na manželku, zatímco bude on pryč, sluha však prosbu pochopí jinak a najme soukromé očko, výsledky pátrání pak detektiv předá manželovi, ten zprvu nechce uvěřit, že jeho oddaná manželka mu byla nevěrná a zprávy hodí do koše, ale žárlivost mu nedá a zprávy si nakonec přečte, poté vymyslí ďábelský plán jak potrestat hříšnici a jejího milence. Komedie plná humoru a nedorozumění, když manželka půjčí byt svého nejlepší kámošce a jejímu milenci, kterou si detektiv poplete s manželkou dirigenta málem vede až k vraždě. Ve filmu měl být i Jan Tříska, v postavě kouzelníka, ale scéna s ním byla vystřižena už v Americe při distribuci do kin. V Československu se vysílala právě tato kopie. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jaktože, proboha, nemáme Colu???!!! Vynikající romantická komedie (spíše parodie), bořící všechna žánrová klišé. Všechny scény s Giuseppem ve mne provázely záchvaty smíchu a vždycky se neskutečně bavím ve scéně, kdy uvidíme uskutečnění vraždy, střih, probrání z letargie a nádherná ukázka zákonů schválnosti. Komik tělem i duší Dudley Moore v životní formě, krásná Nastassja Kinská s nepřehédnutelným komediáním talentem a naprosto dokonalý Armand Assante, kterého Josef Abrhám nadaboval vskutku famózně. Paráda. 96%. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hodně lehká komedie (s epizodním zasazením do prostředí dabingu a filmové i koncertní hudby) postavená na kouzlu nevyřčeného. "Děvko !!!! Promiňte, hledám svou ženu". ♫ Barová Chattanooga s mad`arským přízvukem či co ?! Postráneckého dabingu hlavní postavy by z dnešního pohledu možná ze začátku slušelo méně ubrat na komediální stylizaci, aby vynikla i romantická rovina filmu (která u nás ale v 80.letech ještě možná byla malou neznámou). Závěr s plánováním zločinu strhující, stejně jako vtip o arménských dvojčatech ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi první půle, kdy to vypadalo na nezběsilou komedii s jemným humorem. Prostředí kolem vážné hudby, chytré postavy s pochopitelnými motivy a jedno dobře vystavěné nedorozumění. Jenže ona se ta zběsilost nakonec na povrch prodrala skrze klišé o tom, že když se starý mrňavý chlap ožení s mladou, krásnou herečkou, tak ho žárlivost připraví o rozum a důstojnost. Jestli bych dal prvním 45 minutám 4 hvězdy, tak tomu zbytku max. 2. To charakterové mrzačení postavy žárlivého manžela, mě moc nebavilo. Ostatně co by mělo být zábavného na plánování vraždy vlastní ženy? Závěr už byl vysloveně utahaný. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale ničím výjmečná komedie, kterou nad průměr vyzdvihuje především vynikající Dudley Moore. Což byl u mě paradoxně trochu problém, protože mě ho bylo při všech těch útrapách, způsobených vcelku standartní záměnou a následným nedorozuměním trochu líto. Nicméně pravda je, že vraždu měl naplánovanou epesně :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama