Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pozdě v noci se vrací Eva Trojanová (R. Rázlová) domů, kde ji čeká nervózní, rozčilený manžel (J. Adamíra). Za tři dny objeví policie její mrtvé tělo, na němž jsou zřetelné podlitiny na krku. Jako hlavní podezřelý z vraždy přichází v úvahu její manžel, který se po ukončení služební cesty nevrátil domů a je nezvěstný. Policie rozešle jeho fotografie a vyslechne první svědky. Je zřejmé, že ing. Trojan utíká před spravedlností a že jeho kroky vedou do severních Čech. Vyčerpaný a nemocný nachází útočiště ve staré čtvrti města Most, určené k odstřelu. Uprostřed vyšetřování však kriminalisté zjistí, že Trojan není vrahem. Případ by tedy mohl být uzavřen, ale pro kapitána Harta (I. Prachař) nekončí. Trojan ho začne zajímat už ne jako zločinec, ale jako člověk, který by se z bezvýchodnosti své situace mohl do konfliktu se zákonem dostat, nebo by mohl ohrozit svůj život… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Drom 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docela obstojná, i přes jaksi podivné scény a jejich skladbu, druhá se pak definitivně rozpadá a vše vrcholí s upoceným úsilím ve scenérii starých barabizen historické části města Most. Nebýt vždy charismatického Jiřího Adamíry, který bez váhání vystřihne noblesního gentlemana i ošoupaného blázna, mávl bych nad tím rukou, protože to neměl šanci zachránit ani obstojný fízl Ilja Prachař a už vůbec jeho poskok Jiří Lábus, kterého k policii vzali asi jen kvůli naplnění stavů. O dalších postavičkách nemá cenu mluvit. Ani dámské role, značně okleštěné a vlastně vedlejší, nebyly žádnou perlou a veškeré snažení zastrešují někdy vyloženě slabé dialogy neoriginálních scén. Závěrečné drámo pak dosti trapně končí tuhle nemastnou polívku a přitom stačilo, aby z toho baráku Adamíra skočil a alespoň ten poslední hlt mohl být okořeněn. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ve které vůbec nedojde ke zločinu je pitomost sama o sobě. Navíc tu Z. Brynych opravdu nebyl ve formě a není divu, že je snímek extrémně nudný a plný zbytečných postav a dialogů - stejně jako třeba nechvalně známý veleotravný německý seriál "Starej", který také nese nesmazatelné rysy režisérovy pozdní tvorby. Film pak nezachrání ani závěr odehrávající se v zajímavém prostředí, ani výborní herci, kteří ale v podstatě nemají co hrát. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, ale film mě zklamal. Námět snímku je kvalitní, ovšem režie je k uzoufání nudná. Ani herci nepředvádějí, co umí. Kdyby se Jiří Adamíra s Iljou Prachařem do svých rolí více ponořili, mohl z toho být herecký koncert. Takto pouze drží krok, ale přesto jsou jediní, kvůli kterým se na tento film podívat. Tato detektivka naruby se moc nepovedla. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to zcela podprůměrná. Mnohem zajímavější je sledovat prchajícího zástupce pracující inteligence, který se mylně domnívá, že zabil svou ženu. Snaživí eSeNBáci chvátají po jeho chladnoucí stopě s úmyslem shrábnout odměnu za dopadeného vraha a po soudní pitvě manželky už jen proto, aby mu popřáli "Upřímnou soustrast" dříve, než sám rovněž skoná. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Jakási obrácená krimi, kdy není hledán zločinec, ale nevinný, který se sám domnívá, že je  vrah. Námět je to neotřelý a zajímavý, zaujmou také apokalyptické záběry bourání starého Mostu. Psychologicky i vizuálně je dokonale zobrazen proces postupného pustnutí a osobnostní degradace stíhaného, kterého skvěle ztvárnil Adamíra, u nějž byl člověk zvyklý spíš na role charismatických elegantních bonvivánů. Nakonec ho s velkým osobním nasazením zachrání hrdinný kapitán bezpečnosti v podání Ilji Prachaře, čímž je tímto filmem nezbytně vyztužena bezchybná pověst socialistických bezpečnostních složek. Film je tím sice poplatný své době, nicméně jde o řemeslně standardně odvedenou práci. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Kokořínském Dole. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Scéna, kdy se Ing. Trojan (Jiří Adamíra) koupe v řece, byla natáčena v Bechyni pod mostem, který je znám jako Bechyňská duha. (Paganus)

Reklama

Reklama