Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak Vy a ta bloncka jste našli ten meteorit? Jo, našli. Vyhodil mi auto do vzduchu! A od tohoto okamžiku se začínají dít fantastické věci. Praskání laboratorních sklíček, genová konfigurace neznámá, sirovodíkový odér, žluté houbičky a vlnící se ploštěnci. Překotný vývoj v přímém přenosu. Na sex není čas. Nastupuje mitóza. Otázka zní, kdy se život mimozemského původu vymaní z podzemních jeskyní a lidé se dostanou na jídelní lístek. A pak teprve začne to správné koko tuky tuky - aneb - kdybych byl velký zlý mimozemšťan v nákupním středisku, kde bych byl? V prádle. Ne Ty, pták. V prádle! Nesourodá čtveřice – Ira, Harry, Allison a Wayne – se vetřelcům postaví čelem. O ne. Pardon. Rektem. Celkově shrnuto – osvěžující, vtipná a pestrá oddechovka. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarená sci:fi komédia, možno aj paródia Ivana Reitmana. Rozhodne ešte nepatrí do starého železa, aj keď Evolúciou zrejme nenadviazal na niekdajší úspech Krotiteľov duchov ja som sa pri nej bavil kráľovsky. Herci boli celkom v pohode, atmosféra veľmi príjemná, film bol veľmi svižný. Po Krotiteľoch mám od rodáka Reitmana najradšej asi toto. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která určitě dokáže pobavit a alespoň u mne tomu tak bylo. Seann William Scott je pro podobné role prostě stvořený a přestože Stifler se prostě překonat nedá, tak i zde patřil k tomu nejlepšímu, co nám bylo nabídnuto. Duchovny tu hrál až třetí housle, protože ho válcoval i Orlando Jones. Některé fáze „mimozemské evoluce“ byly dokonalost sama (viz scéna z „draky“). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Reitmanov návrat vo veľkom štýle. Silný soundtrack, množstvo humoru, gagov, hlášiek, skvelí herci ... tak ako tomu bolo mnoho rokov dozadu, za vrcholnej Reitmanovej formy. Triu Scott-Jones-Duchovny to ide skutočne skvele a výborne im sekunduje aj božský Dan Aykroyd s pár nezabudnuteľnými hláškami ("Táto stolička je tu pre mňa?"). Zaručená zábava. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Toto by sa dalo opísať jedným slovom - HRôZA. Stupídny scenár, stupídna zápletka, stupídny záver. Herci bezhlavo pobehujú 96 minút. Nieže by som mal niečo proti pobehovaniu, u Looney toons to funguje, no oni sú aspoň vtipný, ale tu vtip=nula. Duchovny sa drží svojej obľuby chytania mimozemšťanov no opäť dokázal že hranie ide mimo neho. O ostatných hercoch sa vyjadrovat ani nejdem, pretože by mi to cenzúra nepustila. Reitman pravdepodobne filmoval asi tak: Tu máte scenár riaďte sa inštinktami ja to potom dáko postrihám. Vznikla s toho táto nevtipná obluda nevhodná pre všetkých. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)

Reklama

Reklama