Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

MM11 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie Ivana Reitmana. Jejím problémem je, že s původně skvělého námětu vykřesala pouze zlomek svých možností. Slovenským rodákem Reitmanem to nebude, scénář je ten, kdo neobstál. Několik opravdu stupidních polo-narážek a polo-gagů celou tuhle neškodnou taškařici dost ničí. Je škoda, že i přes roztomilou Julianne Moore a pohodového Davida Duchovnyho nakonec skončí Evolution v nemilém prostředí - v zapomenutí. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Moc príjemná komedie , která nechá zavzpominat na starší počiny Ivana Reitmana. Obsazení pro mě sympatické... snaha Davida Duchovnyho parodovat Foxe Muldera me bavila . Velké plus je pro mě Dan Aykroyd :) . Kežby Reitman složil Krotitele duchu po letech. Jenže by to mělo podtitul Krotitelé duchů 3: Domov Důchodců :-D ! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že evoluce není žádná legrace - a o podivuhodných účincích šamponu značky Head&Shoulders … Prvotřídní námět bohužel potápí přízemní zpracování, kterému ve druhé polovině pomalu, ale jistě dochází dech. Uvidíte tady VELICE zajímavá stvoření - škoda, že se nenechala angažovat jiným režisérem. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Největší a nejuznávanější kritici z Ameriky se každý pátek scházejí v hospodě U rozbitého objektivu a řeší otázky typu: na premiéře jakého filmu byly nejlepší chlebíčky, která herečka má největší číslo bot a dokáže se David Duchovny zbavit agenta Muldera, bez kterých by se filmový průmysl neobešel. No a jak to dopadlo? Nejlepší chlebíčky byli na premiéře Armageddonu, největší nohy má Jodie Foster a David Duchovny má prý jít k čertu... Pevně věřím tomu, že by Duchovny velice rád setřásl Foxe Muldera ze svých ramen, ale když to nejde, tak by ho měl využít jako v Evoluci, kde si ze své nejslavnější role utahuje. Evoluce je slušná komedie se dobrým hereckým obsazením, dobrými triky a několika výbornými scénami, která ovšem veliký kráter nezpůsobí. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Scénka s tím malým zvířátkem jak najednou vyplázne hrozitánský jazyk a poté se svalí mě uchvátila k smíchu stejně jako létající ještěr v obchoďáku nebo moucha uvnitř Orlanda Jonese. Skvěle tu zahrály všechny hlavní postavy v čele s Davidem Duchovnym. Jediná výtka je tak trochu přiblbý příběh, ve kterém nejde o invazi mimozemšťanů, ale o to, aby se v kině všichni pobavili. Vydařená sci-fi komedie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama