Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je to strašná kravina, ale vcelku dobře jsem se bavil. Kdyby tam neprudil (jako vždy) příšerný a trapný Scott a dva tupí bratři, tak bych snad přidal i hvězdičku navíc. Duchovny-Mooreová i Jones jsou skvělí, děj rychle odsejpá a hlavně mě neskutečně bavil roj příšerek a stvůrek. Čekal jsem větší trapas a býl jsem (místy) vcelku příjemně překvapen. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Na lubrikant je vždycky čas! '' Tak tohle teda šlo. Z očekávání bezduché komedie se vyklubala celkem svižná komediálně laděná sci-fi. Hlavní roli si střihl Mulder a Scullyovou mu tentokrát dělala Julianne. Pokud máte rádi Men in Black, tak tohle je něco na podobný způsob. Film zároveň paroduje všechny ty katastrofické filmy, kdy se něco někam šíří přes celé Státy... Neříkám, že jsem se celou dobu válel na zemi v křeči, ale pár míst tam bylo opravdu dobrých např. když mimozeské cosi leze Orlando Jonesovi pod kůží stehna směrem k varlatům :-))) !!!! Tři meteority! * * * ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Evoluce je pohodová "klasika" se sympatickým obsazením, množstvím malých i přerostlých příšer a se spoustou scén, které jsou sice klišé, ale i tak pobaví. Věčně padající Allison (J. Moore) a lehce trapný Wayne (S. W. Scott) jsou postavy, které mi nejvíce utkvěly v paměti. Zkrátka nenáročná oddychovka, která se nesmí brát moc vážně (ona samotná se tak též nebere). P. S. Super reklama na Head & Shoulders! ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarená sci:fi komédia, možno aj paródia Ivana Reitmana. Rozhodne ešte nepatrí do starého železa, aj keď Evolúciou zrejme nenadviazal na niekdajší úspech Krotiteľov duchov ja som sa pri nej bavil kráľovsky. Herci boli celkom v pohode, atmosféra veľmi príjemná, film bol veľmi svižný. Po Krotiteľoch mám od rodáka Reitmana najradšej asi toto. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená sci-fi komedie s překvapivě prostým, ale dobrým námětem. Obsazení je víc než fajn a hlavní dvojka David Duchovny a Orlando Jones jsou perfektně sehraní. Navíc je to zatím asi nejdraší reklama na šampon Head & Shoulders. Celkově příjemná zábava + perfektní hudba od Johna Powella, takže za 4. A ještě něco. Doporučuju dát přednost titulkové verzi anebo alespoň dabingu z videokazet, protože nad tím co s výbornými hláškami udělala Nova (a to není jen jediný případ), zůstává rozum stát. PŘESTAŇTE PŘEDABOVÁVAT FILMY!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)
  • Když si režisér Ivan Reitman přečetl vážný scénář Dona Jakobyho, rozhodl se projekt realizovat. Nejdřív ale najal další dva scénáristy, Davida Diamonda a Davida Weissmana, aby Jakobyho sci-fi thriller přepsali na komedii. Jakobymu se změny natolik zalíbily, že se rozhodl s Diamondem a Weissmanem na nové verzi spolupracovat. (109)
  • Severoamerické tržby dosáhly 38,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 98,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama