Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

cherita 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť vtipná komedie, u které neustále čekáte, kdy už se děj konečně pořádně rozjede. To se sice nakonec doopravdy stane, ale až v poslední čtvrthodině, což už je jaksi trochu pozdě. Z toho nápadu ‚zabiják na třídním srazu‘ se dalo (a mělo) vytřískat mnohem víc. A vůbec bych se nezlobila, kdyby to mělo být na úkor té nudné zápletky s hrdinovou bývalou láskou. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z filmů, který jsem shlédnul a hádám, že tak za měsíc nebudu pořádně vědět, o čem byl :) Je to docela zajímavý žanrový mix, akční romantická černá komedie se jen tak nevidí, malinko je film podobný Začalo to jedné žhavé noci (One Night At McCools), který je ale na mém žebříčku přecejen o dost výš. První polovina je taková slabší, tu bych ohodnotil na 2.5*, pak se film pomalu zlepšuje, až k závěrečné půlhodince, kdy naše dvojice dorazí na ten kýžený sraz střední školy, konec se mi pravděpodobně líbil kvůli skvělé hudbě. :) Herci jsou fajn, i když více než John Cusack se mi líbila jeho partnerka Minnie Driver. Podíváním na tento film určitě nic nezkazíte, ale ani z něj nebudete nějak paf. Celkově bych film ohodnotil lepšími 3*. P.S.: "oficiální text distributora", který je v horní části této stránky, to je tedy opravdu něco, vždyť je tam popsán skoro celý film...ještě že jsem si ho přečetl až teď. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

John Cusack je jedním z mých nejoblíbenějších herců, což svědčí o tom, že mi tento herec je sympatický a velmi mi sedí ve všech rolích. A ani tento film není výjimkou. Musím říct, že tento film jsem dlouho neznal, až jsem ho před pár dny zaregistroval na HBO Comedy. A musím říct, že to byla velká chyba, že jsem tento film dosud neznal. Tohle je jeden z těch kvalitních filmů, kde hlavní role Johnu Cusackovi velmi sluší. Roli nájemného zabijáka si totiž velmi užívá a velmi se mi v tomto filmu líbí. Například scéna, kdy chrání svého budoucího tchána před usmrcením nájemnými zabijáky a zároveň během toho střílení po zabijácích vyznává Debbie lásku a žádá jí o ruku, to je velmi vtipné a neuměl jsem si tam představit nikoho jiného než Cusacka. Prostě tohle je výborný film, u kterého se lze i docela dobře pobavit. A v mých očích ten film vyzdvihuje do nadprůměru právě herectví Johna Cusacka. Ale i Minnie Driver role v tomto filmu sluší a je více než kvalitní protihráčkou Johnu Cusackovi. Abych se taky vyjádřil k dějové stránce filmu. Určitě se jedná o originální akční kriminální romantickou komedii, která je dobře propracovaná a dost dobře koukatelná. Prostě rozhodně nadprůměrná komedie, ale na maximální hodnocení to není, protože přece jen Cusack má ve své kariéře i vtipnější komedie, a na takovou Bláznivou runway tenhle film rozhodně nemá. Ale i čtyři hvězdičky tomuto filmu sluší. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Pohodový mix akcie so silným feelingom deväťdesiatok, sitkomovej komiky a nenáročnej romantiky. Scenár nepatrí k najvtipnejším, obzvlášť dialógy sa dali vybrúsiť. Veľa zachraňujú herci. Elegantný Cusack je ideálnym hlavným predstaviteľom, pôvabná Minnie Driver je mu dôstojnou partnerkou a chémia medzi nimi funguje od prvej spoločnej scény skvele. Aykroyd ako Cusackov profesný rival najlepší na filme. Scéna s bábätkom jasne kultovná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je přesně na té hranici, kdy směřuje buď k šedému průměru nebo k blyštivému kultu. Martin Blank v něm prožívá něco jako krizi středního věku, kterou prohloubí pozvánka na setkání absolventů střední školy po deseti letech. Tam se má navíc setkat i se školní láskou, kterou právě před onou dekádou beze slova opustil. No, a ještě jedna poznámka je podstatná – Martin je nájemný vrah. John Cusack se podílel nejen na produkci, ale je podepsán i pod scénářem, navíc variuje kombinaci postav, které jsme měli tak rádi ve Všech mých láskách nebo v Lásce na stopě. Jeho charakteristika naštěstí vyžaduje více než pět slov, takže jeho postava rozhodně budí další a další zájem. Jeho rozkošná protihráčka Minnie Driver navíc nesklouzává jen k okrasné květince, ale i ona výrazně dopomáhá k tomu, že pentlování mezi různými žánry (černá komedie, akční drama, romance) má šmrnc. Připočteme skvělý soundtrack nebo obsazení vedlejších rolí.. tohle všechno určitě stojí za pozornost, i když několika malých kompromisů jest rozhodně třeba!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama