Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pozícia Svätej trojice Exorcista/Omen/Rosemary ostáva v bezpečí, no aj toto je kvalitka. Škoda, že ten výborný žánrový scenár sa nepodarilo uchopiť trochu osobitejšie. Má to super scény, príbeh je napínavý,hlavná hrdinka dostatočne krásna a potešia šteky budúcich hviezd (Goldblum, Walken, Berenger) aj niektorých vtedajších (Eli Wallach, Balsam Gardnerová). Len tomu chýbalo to "čosi", ktoré majú najlepšie spriaznené kúsky. 8/10 ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna ze zapomenutých perel z konce 70.let! Sentinel je přesně onen typ hororu, který velmi pomalu a pečlivě nabaluje zlověstnou atmosféru, která graduje ke kulervoucímu finále! Krásná a překrásná Cristina Raines v roli topmodelky postupně upadá do víru halucinací a děsu, aby postupně odhalila tajemství a podivné okolnosti dějící se v pohádkově zařízeném bytu. Zkrátka se jedná o příběh ve kterém se v průběhu začnou vynořovat čím dál podivnější situace a vše nasvědčuje tomu, že něco s bytem a nájemníky není v pořádku. Dnešnímu divákovi možná některé situace vyčarují lehké úsměvy, ale tyhle dobové šmakulády mi spíše navozují slast, která je u těchto starších snímků převelice kouzelná. Kupodivu zde narazíte také na herecký výžblebt od populárního Jeffa Goldbluma, který byl na počátku své kariéry a také fogyho kung-fu legendy Davida Carradine, vlastním jménen John. Ale to spíš jen tak pro zajímavost. Sentinel jsem sice v krátkém horizontu viděl dvakrát a je pravda, že napodruhé jsem se tolik nebavil jako prvně, přesto ho mile rád nechám nadhodnocený v plném počtu, protože si takové ocenění plně zasluhuje. Mystery-atmo-hororo-žrouti do něj! ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle hororový snímek jsem hodně dlouhou dobu sháněl a poté jsem si ho ještě dlouhou dobu šetřil, než si ho pustím. Vyplatilo se. Pěkně jsem se bavil a vychutnával jsem si povedenou atmosféru satanistického hororu a sympatické obsazení s mnoha známými herci ve vedlejších, dokonce spíš epizodních rolích. Děj je velice znepokojivý a konec snímku dost rozporuplný. Nelze zkrátka jednoduše posoudit, zda je finále pozitivní či negativní. Já mám ale jasno, v kůži hlavních postav bych se určitě nechtěl octnout. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiatkový horor so zaujímavo prepracovanou mytológiou a hutnou atmosférou. Tá je dosiahnutá predovšetkým výberom lokácií. Úžasný byt v New Yorku s nádherným výhľadom na Central park v kontraste s jedným z najstrašidelnejších domov v hororovej histórii. V tomto baráčiku, ktorý stráži z vrchného poschodia slepý predstaviteľ cirkvi, by som sa bál prechádzať aj cez deň. Prvá Alisinina nočná prechádzka po dome dá skutočne zabrať a nasleduje šok, ale je podaný trochu iným spôsobom než lacné ľakačky známe z dnešných hororov. Naopak finále, síce s vydarenými maskami, dnes až tak veľa hrôzy nevyvolá, ale užijete si práve tú dobovú prácu so žánrovými proprietami. A takmer všetko je nám tu vysvetlené a skvele vypointované. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a atmosférický hor.. no, skoro i ano, nebojme se toho slova- horor, při kterém si vzpomenete na Rosemary má děťátko a na pár dalších. Přiznám se, že mě Sentinel chytil do spárů až zhruba po šedesáti minutách, ale pak už mě nepustil, tyto snímky mám ráda díky době, kdy vznikly, při některých scénách jsem si sice říkala prečo boh moj, ale konec byl pěkný. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)

Reklama

Reklama