Reklama

Reklama

S mladou hospodyňkou Nancy Agletovou (Linda Blairová) se dějí podivné věci. Lékaři si nevědí rady, a tak se mladý kněz obrátí na zkušeného exorcistu v penzi - Otce Jedidiaha Mayiiu (Leslie Nielsen) - a podaří se mu ho přemluvit, aby uspořádal poslední velkou náboženskou show a vyřídil si s ďáblem účty jednou provždy - svým typickým způsobem! (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (72)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl a měl jsem ho půjčenej ještě v dobách videopůjčoven. V té době u mě moc úspěchu nesklidil. Po těch x letech jsem mu chtěl dát druhou šanci a tak jsem si dal repete. A musím uznat, že na podruhé  po těch x letech už jsem se pobavil rozhodně víc než kdysi. Jasně, není to žádná třeskutá prdel ale nemůžu říct, že bych se nudil. Ba naopak se našlo i pár povedených scén a fórků který mě pobavilo a rozesmálo. Určitě jsou povedenější komedie i z téhle doby ale tak nízký hodnocení si tenhle kousek podle mě rozhodně nezaslouží. A i proto svoje hodnocení navyšuju na 3hvězdy. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

V úctě k Leslie Nielsenovi přidávám hvězdičku, protože on je pro mě král! Jeho Bláznivý střely nebo Utopenec na útěku jsou nezapomenutelný. Ani bych nespočítal, kolikrát jsem se u nich válel v křečích. Bláznivý exorcista byl slabší. Film 40% ale díky Lesliemu přidavám na 55%. A navíc byl v tomto filmu příšerný dabing! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl poprvé asi ve 13 letech a bylo to fajn sice si pamatuju jak jsem se nudil, ale taky jsem se občas bavil. V dnešní době můžu říct že ten film je strašnej. Je sice fajn že tu je můj oblíbenej Nielsen a i Blair, ale bohužel film je dost často prostě stupidní a nevtipný. Je tu sice pár humornejch scén jako třeba scéna s televizí a otočení hlavy, ale celkově je film spíše snůška pokusů o humor. A ten nezabírá. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Film není nějak extra vtipný, a taky si nemyslím, že je úplně vhodné tvořit až natolik černý humor do komedie. Jelikož Vymítač ďábla byla realita a ne fikce. Chtěl bych vidět reakci lidí, kterým se příběh z Vymítače ďábla opravdu stal. Asi by se tolik nesmáli. Ale jinak Leslie Nielsen je fajn, a celkově to není špatné. Jenom ten humor. Nebylo to extra vtipné. Nic co bych musel vidět vícekrát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas takhle jednou rozhodl okořenit deštivý večer nějakou tou hororovou komedií/parodií místo toho, abych šel popíjet do baru. Mou pozornost upoutal tento kousek a především jméno Leslie Nielsen. Tohoto převážně komediálního herce mám docela rád, přestože jsem z některými filmy, ve kterých se objevil, měl v minulosti trochu problém (především pak s jejich až příliš trapným obsahem). Ještě dnes mám v živé paměti Drákuloviny a následné vesměs negativní reakce na mou recenzi, kdy jsem film ohodnotil jako podprůměrnou podívanou a za svým názorem si dodnes stojím. Podobný dojem mám však i z tohoto filmu, který mi nejenomže nepřišel moc humorný, ale spíše hodně trapný. Bláznivý exorcista si vzal (okrajově) na paškál starého Vymítače ďábla a to nejen obsazením herečky Lindy Blair, která si mimochodem zahrála v The Exorcist (1973) hlavní roli a k ní se znovu vrátila v této parodii (akorát se její postava jmenovala jinak), ale i nezapomenutelnou scénu s otáčející se hlavou a zvracením. To jsou však tak jediná pozitiva, které jsem v této trapné podívané našel. Pokud tedy nepočítám návštěvu posilovny, kdy oba duchovní okusí nejednou pevnost své vůle. Nevím proč, ale jinak na mě většina děje působila jako snůška zmaru a tvůrčí tuposti. 30% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama