Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Chvílemi slušná atmoška a náznaky populárního pojmu "slušné řemeslo" - budiž. Kdo ale měl odvahu zrealizovat takhle lobotomický scénář, to netuším. Pokud by na vás nedejbože sáhlo nějaké napětí, fofrem ho vyžeňte, protože za motivací jednání všech stojí asi jen extrémně předimenzované pominutí smyslů. Jinými slovy - nedozvíte se nic a máte chuť zavraždit i ty pitomce, co celý ten cirkus přežili. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tento film si můj oblíbenec Sly asi za rámeček nedá. D-Tox mu značně ubral ze své někdejší síly. Jedná se totiž o naprosto průměrný thriller o vrahovi policistů, který má spadeno právě na našeho Sylvestra. Trošku jsem počítal s tím kdo asi bude vrah. Dost často je jím někdo kdo se dost lísá k hlavní postavě anebo taky ne? PS: Myslím že podobný vzorec (skupinka lidí odříznutá od světa) jsme viděli již hodněkrát a mnohem lépe. 45% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

V týchto časoch mal Stallone to najlepšie dávno za sebou, jeden priemerný film striedal druhý, za čo ale mohli hlavne nezaujímavé témy, ale D-Tox mal predsa len naviac, ako jeden z mála ponúkal aj solídnu zápletku a ďalšie klady, ale kvalitou teda moc neovplýva. A pritom na prvý pohľad všetko vyzerá tak dobre, pokiaľ akčný herec nehrá v akčnom žánri, najlepšia voľba je vždy nejaká drsná detektívka a tu úvod pôsobí veľmi dobre, pôsobí to správne temne, vrah je neznámy a hlavne inteligentný, aby bol vždy krok pred všetkými a k tomu ten osobný motív, vražda milovanej manželky, tento film mal teda vykročené skvelo. Ale aj potom to ponúka stále veľký potenciál, mám rád túto tému, kedy je skupina ľudí odrezaných od sveta, v tomto prípade všetko skúsení policajti z rôznych oblastí v zariadení uprostred snehovej búrky ďaleko od mesta, pričom jeden z nich je vrah a tak nikto neverí nikomu, aj v tomto období sa táto téma použila viackrát a vždy s dobrým výsledkom, ale práve D-Tox dopláca na veľmi slabý scenár. Film má síce skvelé tempo, takže nudiť sa tu rozhodne nedá, ale aj toto je skôr problém, miesto postupného budovania atmosféry sa tu stále niečo deje, ale v tak nezáživnom podaní, aké si pri filmoch s touto tématikou vôbec nespomínam. Ten scenár už nezaujímavejší snáď ani nemohol byť. A aj ten vrah, ktorý úvodnú fázu pôsobí inteligentne sa tak tu vôbec nespráva, akoby sa jednalo o úplne inú osobu a tu je z neho len nejaký treťotriedny záporák. A aby toho nebolo málo, finále je rovnako nezaujímavé, ako celá táto väčšina filmu. Obsadenie je síce skvelé, ale postavy sú na tom omnoho horšie. Sylvester Stallone je bez problémov, ako detektív ma tu bavil dokonca aj v tej horšej časti. Mimo neho sa tu nájde plno známych vedľajších tvárí, ktoré vždy rád vidím ako Tom Berenger, Stephen Lang, Robert Patrick, Charles S. Dutton alebo aj Sean Patrick Flanery, ale prakticky nikto z nich ničím nezaujme. Jedine asi len ten Robert Patrick v dvoch, troch krátkych scénach a tým to končí. Akčne tu nie je absolútne o čo stáť, to sú tak nevýrazné a nezaujímavé momenty, že sa na ne zabudne skôr, než vôbec skončia a rovnako sú na tom úmrtia, pri podobných kriminálkach si na tomto dávali vždy záležať, ale tu žiadna likvidácia nestojí za pozornosť. A režisér to tiež absolútne nezvládol, rozpočet bol slušný, takže vizuálne to očakávane nevyzerá zle, ale atmosféra a napätie sú väčšinu času nulové, rovnako emócie a pocit nedôvery, tu skutočne jedine ten úvod za niečo stojí, zvyšok akoby točil niekto iný a úplne neschopný. Takže toto bol zaslúžený prepadák, dá sa na to pozerať, ale vzhľadom na tématiku, obsadenie a rozpočet sa tu očakáva omnoho viac. V konkurencii D-Tox neobstojí. 55% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na D-Toxu se mi vždy nejvíc líbí ta část, která se odehrává v zasněženém údolí, v uzavřené léčebně. Když se děj přesune právě tam (a je to docela záhy), snímek si strašně užívám. Atmosféra je prvotřídní, v některých okamžicích mi tento film trošku vzdáleně připomíná starší Carpenterovu Věc, i když to je mnohem vyšší level. Ale ono klaustrofobické prostředí, zasněžená a zmrzlá krajina i tajemný zabiják prostě mají něco do sebe. Navíc je tady charakterní Stallone, který se své role zhostil na jedničku, stejně jako nechutně slizký Robert Patrick. Na takové lidi bohužel narazíme i ve skutečném životě, nejen na filmovém pásu. D-Tox je béčko, ale velmi zábavné, které mě pokaždé udrží v pozornosti a proto mu neváhám udělit vysoké hodnocení. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Hnusný hadry, hnusný účesy, drsný pohledy, podivně kudrnatý sekundantky, huňatý bobry (tady teda dost fabuluju), prachbídnej příběh v poloprázdnejch kulisách, ubrečený flashbacky... Prostě velkolepost osmdesátkový akce v plný parádě, jenom s tou podivnou nesrovnalostí, že je to akce z roku 2002. Přiznám se bez mučení, že jsem cítil nostalgii a celkem slušně jsem se bavil. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Scény ve vánici byly natočeny v Kanadě. (Chatterer)
  • Film sa mal pôvodne volať Eye See You, neskôr bol však premenovaný na D-TOX, čo je skratka pre detoxikačné zariadenie. (Paldiny)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama