Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječní Bakerovi hoši jsou bratři Frank a Jack, kteří vystupují jako klavírní duo v nočních podnicích. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, nadanější Jack trpí těžkou frustrací. Už dávno se však se svým osudem smířil. To všechno se změní, když bratři přiberou zpěvačku - životem znavenou Susii. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů známých bratrů Bridgesových, k nimž se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part i opravdu zpívá - tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem hudebníkem a mnohé situace z tohoto věrně vykresleného příběhu znám jako své boty, nemohu než zamáčknout slzu dojetí a nostalgie a vytečkovat pět bodíků do hodnocení. Snímek si také získal mé obrovské sympatie svou originalitou v tom, že se nezaměřuje (jako mnohé jiné a jistě také výborné snímky) na životní dráhu nějaké hudební legendy nebo superhvězdy, ale předkládá nám výsek ze života dvou (+ jedné k sežrání sexy) obyčejných (ale velmi talentovaných) muzikantů, kteří se živí hraním v jednou lepších, podruhé horších a potřetí ještě horších podnicích. Pochvala za k tomuto filmu se hodící skvělou decentní režii a snad ještě lepší scénář (realistický a bez příkras). ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji tenhle snímek! Ano, tak jednoduché to je! Pro tu nádhernou atmosféru, pomalé tempo, stylovou hudbu, výborného Jeffa Bridgese jako Jacka Bakera a krásnou, nesmírně sexy a nádherně zpívající Michelle Pfeiffer jako Susie Diamond. Mezi Jeffem a Michelle to patřičně jiskří a na scénu, kdy leží v rudých šatech na pianu nikdy nezapomenu! Stejně jako nikdy Jeffovi neprominu, že ten, kdo ji " masíroval krk ", byl on a ne já :o) Stačí? Bude muset........ p.s. tenhle snímek je o správné náladě a načasování...... ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Malý, príjemný filmík z prostredia barov a klubov, kde sa odohráva príbeh dvoch rozdielnych bratov hrajúcich už dlhé roky spoločne na klavír. V úlohe speváčky exceluje Michelle Pfeiffer. Podmanivá atmosféra, pomaly plynúci dej, večne fajčiaca Michelle i Jeff Bridges, zopár úprimných humorných scén v celkovo smutnom ladení... Jednoducho to celé funguje a po filme vo mne ostal taký príjemný pocit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor film způsobuje chuť na wisoura a a zakouřený prostředí nějákýho zapadlýho barečku. Bejkrovic kluci se mě užasně trefili do nálady a ja si fakt to jejich plahočení od piana k pianu totálně užíval, dialogy fajnovky se taky dobře poslouchaly a na Michelle bych se vydržel koukat .... vlastně to je moje nejdelší filmová láska, už asi 40 let jí naprosto zbytečně miluju. Michelle byla kočka ještě dřív než se narodila. A Jeff už buší na bránu mé topky hodně dlouho a po tomhle se už ty dveře pootevřeli. Fakt vydařená role. Příjemnej snímek s koncem, který neuráží diváka. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou Bridgesovi hoši řekli, že už by bylo na čase přibrat k sobě do týmu nějakou parádní číču, která se pěkně vlní a ještě líp zpívá. Ze začátku to vypadalo beznadějně, ale na poslední chvíly jim do dveří vrazila báječná Michelle Pfeiffer a tohle trio bylo kompletní. ッ Bakerovi hochy nelze nemilovat a už pro tu jejich nádhernou lidskou obyčejnost se moc ráda nechávám vtáhnout do příjemný atmosféry plný drinků, fajn muziky, jiskření, deště, slz a smíchu. A mimochodem, Jeff Bridges je tady ale zatraceně sexy!! ッ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Michelle Pfeiffer přiznala, že když získala roli ve snímku, nezpívala více než rok. Musela tedy ve studiu trénovat i přes deset hodin denně, načež si vzala nahrávky domů a i tam trpělivě trénovala. (Hromino)
  • Role Susie byla mimojiné nabídnuta i Madonně, ale ta prohlásila, že jí připadá děj snímku příliš sentimentální a roli odmítla. (Hromino)

Reklama

Reklama