Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (141)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

'One Piece' anime se svým nekonečným počtem epizod (a jako jedna z velikých a zajetých žánrových značek) se zdál býti nemožným úkolem, ale tohle? Osm epizod. Ok, to by šlo. V prvé řadě to má velice slušný casting, hlavně mě baví, že hlavní postava, Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy), je takový ten naivní švejkovský idiot, co jde do všeho po hlavě, který ale má zápal pro věc a srdce na správném místě, řekl bych, že takoví hrdinové člověku přirostou k srdci nejvíc, protože tohle trollení lidé nikdy plně nechápou, je to jen akt, nebo je to takovej tool? A není v té naivitě něco k ponaučení? Srdce, nad tím nekonečným rozumem, co vám pořád říká a kalkuluje. Co takhle něco opravdového, namísto výhod z rozumu? Co si budete pamatovat víc? Já vím co. Sám v těch botách kráčím. Ale přimělo mě to přemýšlet, že tenhle typ hlavní postavy lidi vždycky strhne, protože tak nějak baví tím, že je sám sebou a tak netřeba ho brát úplně vážně. Je jako všichni ostatní. Je unikátní tím, že je sám sebou, ale taky je to jen člověk, co má sen. I převedení anime vibu do hrané podoby se vcelku vydařilo, až mě to někdy zarazilo... jen občas si člověk řekl, že to působilo přepáleně. Ale v první půlce mě to bavilo víc, s tím jak přibývalo postav. Později se to více zaseklo na klasickém nahánění téhle grupy touhle grupou, takové to klasické pirátské fast and furious, která člověk pamatuje s Jackem Sparrowem, a pokud vás chytí postavy, a řekl bych zde, že je to spíše pro mladší publikum, i přes pár temnějších sekvencí, tak se do tohohle zamiluje. Mě už to tou náladou a zápalem jen spíš šimralo. Ale hlavní znělka a logo vždycky nakopnou k takovému tomu "adventure time!", což je vtipný, ve stejným roce, kdy vychází pátý Indiana Jones s osmdesátilým Fordem, kam se dostáváme v pojmech "dobrodružný". Nicméně, asi ok, i když je to do veliké míry jen další produkt, kde si chce Netflix namastit kapsy víc, než cokoliv jiného. 7/10 ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Krásná, barevná a hravá jízda, která potěší všechny, kdo mají v sobě ještě aspoň ždibec mladistvého nadšení, nerozvážnosti a víry, že všechno dopadne dobře. Casting je pecka. Iñaki je prostě Luffy - z očí mu kouká sto čertů a srší tak energií, že se nedivíte, když svým nadšením strhne většinu lidí okolo. Ostatní mu zdatně sekundují, zejména Makkenjův Zoro. A vůbec celá parta má mezi sebou příjemnou chemii, kdy člověk věří, že i v reálu jsou kamarádi. O existenci One Piece jsem věděla, znala jsem i Luffyho a Zora, jejichž magnetky nám zdobí ledničku, ale jinak jsem k seriálu přistupovala bez znalosti mangy, neposoudím tak, jak moc je věrná předloze. Na druhou stranu, co funguje na papíře, nemusí fungovat v audiovizuální formě. IMHO scénárista i režie odvedli dobrou práci, kdy jsem si seriál maximálně užila a po závěrečném díle měla po dlouhé době pocit, že jsem viděla něco nového a zábavného. Netrpělivě budu vyhlížet 2. řadu a při čekání si určitě párkrát úvodní jízdu zopáknu. ()

Reklama

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako tradicionalista a milec asijské kultůry jsem byl poněkud zmaten obsazením, které nenapovídalo, že předloha je původem japonská. Ale už první díl mě přesvědčil o tom, že mé obavy byly liché a nabídl dravou akci a zábavu, která až do posledního dílu neztrácela dech. A seriálu vyjímečně odpouštím i wokeismus, protože chápu, že s ohledem na ten šílený rozpočet se snažil oslovit co nejširší divácké publikum. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

One Piece je skvělou volbou pro fanoušky dobrodružství, akce a přátelství. Sledujete příběh skupiny pirátů v čele s kapitánem Luffym, kteří hledají legendární poklad známý jako One Piece. Tato série je plná pozitivního ducha, odhodlání a přátelství, a v průběhu příběhu se vytvářejí silné vazby mezi postavami. Navíc má skvělé akční scény a vtipné momenty, což ji dělá zábavnou volbou pro širokou škálu diváků. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se jen potvrdilo že se na čsfd těžce míjím s většinovým názorem. Po druhém díle nevidím jediný důvod tomu věnovat pozornost. Všichni jsou tu na pěst, nesympatičtí, nebo těžký případy s kartičkou ZTP, neustále se ksichtí, šklebí a chovají jak pětileté děti. Hlavní hrdina se mi zhnusil po asi minutě co se ukázal na obrazovce, ten brejlatej má stopro retardaci od narození, do teď bych nikdy nevěřil že bych mohl cítit averzi vůči zrzkám ale tahle kreatura to dokázala a trojmečák by zřejmě chtěl oskara, jinak si jeho trapnoafektované herectví nedovedu vysvětlit. Pochválit se dá snad jen prostředí a to že to vypadá celkově hezky. Hodnotit to nebudu. Nevím za co hvězdy a odpad tomu nechci dávat. I ta jedna hvězda by nedokázala vyjádřit co si o tom myslím. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • V Baratii se do křížku dostanou dva lidé – Fullbody (Jean Henry) a Gally (Nkululeko Phiri). První se v manze dostal do křížku se Slamáky ještě před Baratii, druhý jmenovaný pochází z Odovy předešlé verze první kapitoly mangy a také speciálu Romance Dawn (2008). (KaraMikesova)
  • Během Rogerovy (Michael Dorman) popravy je vidět zezadu Monkey D. Dragon a jeho ikonický zelený plášť, mladý Mihawk (Theo Le Ray), mladý Shanks (Matt Herrington) a mladý Smoker (Matthew Leck). Později je u pobřeží vidět i Mihawkova loď. Ještě docela vpravo je v jednom záběru vidět Buggy, tedy jeho modré vlasy a černý šátek. (KaraMikesova)
  • Když Rogera (Michael Dorman) popraví, jedna utíkající divačka má na košili hvězdu, což je módní značka oděvní společnosti Criminal, kterou založila mluvící hvězdice Pappag, jež se později objevila i v předloze. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama